vrijdag 12 mei 2017

SENIOREN VOETBALLEN OP SPORTPARK KARDINGE (Walking Football)Een duidelijk hoorbare luidsprekerstem galmde vanaf het middaguur vanaf Sportpark Kardinge richting Beijum. Wat zou daar te doen zijn?

Tegen kwart over een fietste de Beijumblogger via het Koerspad die kant op. Een zware hoospartij overviel hem en hij kwam tot het draad doorweekt bij het sportpark aan.


Regen of geen regen, er stond een flinke groep senioren op een veld vlakbij de kantine en de kleedkamers te bewegen en te strekken.

 Er begon iets te dagen. In elk geval even aandacht voor het bikkel-gehalte der senioren, tijdens de wolkbreuk gingen ze niet als zachte eitjes schuilen, nee, er werd gewoon door getraind.

Zie afbeelding boven.

Wat zijn ze hier aan het doen vroeg ondergetekende toen de regen ophield? "Walking Football."

Vorig jaar werd hetzelfde evenement dat vandaag in Kardinge plaatsvindt in juni gehouden, zie nog eens dit bericht

Ook vandaag weer buikjes, veel grijze haren maar ook sportieve lichamen en gezichten.

En wat goed, de krasse knarren worden onder controle gehouden door een jonge vrouwelijke scheidsrechter. Zie foto linksboven, de scheids zit rechts. Als dat geen toppunt van emancipatie is.

De organisatie van het evenement staat als een huis, aan alles is gedacht.

Op de foto rechtsboven zien we een masseur een krasse knar onder handen nemen.

Foto's links en rechts, er wordt goed aan de innerlijke mens gedacht, wat te eten, drinken, bakje koffie, er gaat er goed in na een plensbui.

Foto beneden, de bekers staan droog te wachten op de winnaars.

De blogger verliet het sportcomplex voordat er een wedstrijd was begonnen, wellicht komt hij er in de loop van de dag op terug.

Het terrein affietsend zag hij een auto van Tv Noord aan komen rijden, wellicht kunnen de lezers vanavond nog wat beelden tegemoet zien.

Op vrijdag 12 mei vindt de tweede editie van het HANN Walking Football Festival plaats op sportpark Kardinge in Groningen. FC Groningen zorgt samen met de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen voor de organisatie van deze feestelijke dag. 

De dag zal beginnen om 12:00 en eindigt om 17:00. Een feestelijke dag voor iedere 60-plusser die sportief wil blijven, maar ook een plezier om naar te kijken. Oldstars.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja het leven van een blogger gaat niet over rozen, zeker als het weer niet mee werkt en het water je in de klompen staat, dan hebben wij het als lezers een stuk makkelijker altijd droog en warm achter de pc met koffie of een biertje

Bewondering alom van mijn kant Johan