vrijdag 19 mei 2017

GEMEENTE GRONINGEN, WAT WILLEN JULLIE MET DE BOERDERIJUM!?


"Ik zou het college van Burgemeester en Wethouders via deze weg willen vragen wat ze willen met de Boerderijum en waarom ze dat willen. Dat is beter dan een beetje achterbaks hier en daar zitten te sonderen en te stoken. Een beetje moed heren, kom op."

Keiharde woorden van gewezen PvdA-fractievoorzitter Arjan de Rooij richting het gemeentebestuur in zijn laatste column in wijkkrant De Beijumer. Zie op afbeelding rechts het slot van de column.

Hij windt zich zo te lezen op over de onduidelijkheid vanuit B&W over de acht jaar geleden geopende Boerderijum.

Het is de tweede keer dat hij uithaalt naar het gemeentebestuur, zie ook nog eens deze column uit februari waarin hij schrijft: 
"Uit betrouwbare bron hoorde ik dat de gemeente nu van plan is onderdelen uit de Boerderijum te verplaatsen naar het Stadspark. Daar kunnen goede argumenten voor zijn. En misschien is het wel heel goed als het leuke natuurmuseumpje verhuist. Maar wat doen we dan met de Boerderijum? Ik mag toch hopen dat het huidige college zich constructief opstelt. Een probleem oplossen door elders een probleem te veroorzaken is helaas geen uitzondering. Ik hoop maar dat ze op de Grote Markt iets geleerd hebben."

Dat Arjan de Rooij twee keer achter elkaar uithaalt kan geen toeval zijn. Er speelt iets. De Beijumer kun je geen gebrek aan integriteit verwijten, als hij de woorden achterbaks, sonderen, stoken en hopen dat jullie je constructief opstellen gebruikt, dan is er woede.

De Beijumblogger ging met de camera naar hem toe om hem naar het hoe en het wat te vragen.

De kern van het probleem is: 'Gemeente Groningen, als jullie vinden dat de voorziening Boerderijum uit Beijum weg moet in verband met de kosten en het niet rendabel zijn, zeg dat dan. Draai er niet omheen en beantwoord gewoon de vragen. Vertel aan de wijk Beijum waar het aan toe is en speel geen achterbakse spelletjes!'

Wat heeft het ongeveer een decennium voeten in aarde gehad om de afgebrande boerderij te laten herbouwen...Herbouwcomité

Al in 2009 vroeg de Beijumblogger zich af of de Boerderijum een flop was.

Bekijk en beluister onderstaande video.

UPDATE 12:18 uur, er speelt wel wat, Stadsdeelcoördinator Ruud van Erp antwoordt desgevraagd: "Het definitieve besluit is pas rond juni."
Het blijft volgens de blogger eigenaardig dat het nieuws over veranderingen of het überhaupt verdwijnen van de Boerderijum via columns wereldkundig moet worden gemaakt.

2 opmerkingen:

Ria zei

Ik snap niet dat al die Beijummers, die blijven roepen om een 'Sociale Long', niet wat vaker de Boerderijum bezoeken. Daarmee laten ze écht zien dat er vraag naar een dergelijke voorziening is, volgens mij.

Bert zei

Ik werd er laatst samen met een andere ouder met kinderen op vrijdagmiddag weggestuurd. Gesloten op vrijdag was de mededeling, terwijl het hek gewoon open was. Tel daar bij op dat het voor kinderen saai is om te spelen en de clienten niet al te vriendelijk zijn. Wij gaan tegenwoordig wel naar de geitenboerderij in lewenborg, daar zijn we altijd welkom. Wij hebben jaren ons best gedaan door Boerderijum frequent te bezoeken en iets te nuttigen op het terras omdat we het in stand wilden houden...maar dit was het wel voor ons. Ze hebben het zelf laten gebeuren dat de animo steeds minder wordt om eens een bezoekje te brengen. Erg jammer!