woensdag 10 december 2014

DE KORREWEGBRUG IS ZWAAR ZIEK (Room to move-John Mayall!)

Ze tuurden minutenlang voor zich uit, ze krabden op hun hoofd, keken elkaar aan, liepen wat op en neer en ze openden bepaalde grote deksels waar waarschijnlijk het hart van de Korrewegbrug, de machinerie, onder verborgen zit. Ze keken niet al te vrolijk. Hoe ziek zal dé brug van en naar Beijum zijn als ie de rest van het jaar in de ziekenboeg moet liggen?
Zie de twee oranje geklede mannetjes die op de foto bovenop de patiënt staan. Vanmiddag tegen een uur of twee was dat. De blogger ging een paar minuten staan filmen en het resultaat ziet u hier beneden. Wat heerst er altijd een geweldige dynamiek bij de Korrewegbrug. Fietsers die hun tweewieler via de loop- en fietsbruggen naar boven zeulen, brommers die al rijdend trachten via de geul waar de banden inpassen  naar boven en beneden te komen. Vooral bestuurders van bezorgbrommertjes zijn hier heel bedreven in.
Bekijk de video. De begeleidende muziek is van een blueslegende die komend jaar voor een concert naar Groningen zal komen. John Mayall zing het beste nummer uit z'n repertoire: Room to move.
Swing even vijf minuten mee, observeer de mannetjes en zie de vele fietsbewegingen die maar door blijven gaan.
Een voorproefje zien van wat de blueszanger op 26 september 2015 in de Oosterpoort gaat laten zien en horen?
https://www.youtube.com/watch?v=Ms85-AZFOc4
Update 18:05 uur: Op Lijn6.com staat hier een opiniepeiling over de brug genaamd: Hoe komen we aan de overkant?


1 opmerking:

Anoniem zei


de enigen die zover ik weet zwaar gedupeerd zijn, zijn mensen in scootmobiel's en andersoortig 3 of 4 wielige voertuigen vanwege hun lichamelijke beperktheid.

bind er een mooie grote rode strik om, en laat de brug maar heel goed en zeer lang uitzieken. dit is meer dan een 14 griepje.