woensdag 24 december 2014

DE BRUG IS WEER IN GEBRUIK......

Veel Korrewegbrug vandaag op Beijumnieuws, maar het goede nieuws is, hij is (voor zolang het duurt) weer in gebruik....

Verkeer kan vanaf woensdagmiddag weer gebruik maken van de Gerrit Krolbrug in Groningen. De reparatiewerkzaamheden zijn eerder dan verwacht afgerond. De afgelopen weken zijn onder meer leidingen, pompen en staalkabels van de brug vervangen. Op de dag na kerst, zaterdag 27 december, blijft een monteur bij de brug om te kijken of ze het daadwerkelijk goed doet. Begin december kreeg de brug over het Van Starkenborghkanaal te maken met storingen. Bij het repareren daarvan, ontstonden steeds nieuwe storingen. Onlangs ging Rijkswaterstaat er nog vanuit dat de brug pas in 2015 zou opengaan. Nu de brug het het weer lijkt te doen, zijn deaangekondigde noodoplossingen niet meer nodig. Lees hier.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Een heel goed bericht. Mede omdat ik vaak over de Korrewegbrug moet/moest lopen voor bezoek in het Heymanscentrum in de wijk Corpus den Hoorn.

Zie verder:

http://www.dehunzevanstarkenborgh.nl/index.php/780-gerrit-krolbrug-weer-in-bedrijf

Citaat 24 december 2014 van Rijkswaterstaat:

“De Gerrit Krolbrug wordt vandaag weer opengesteld voor het wegverkeer. De herstelwerkzaamheden zijn succesvol verlopen. Er zijn veel onderdelen vervangen, o.a. persfilters, leidingwerk, Hydropompen, het drukvat en staalkabels. Vandaag bewegen we de brug nog onder toezicht. Met kerst ligt de scheepvaart overal stil, zaterdagochtend zal bij de eerste paar keren draaien ook een monteur aanwezig zijn. We willen zeker weten dat het probleem nu echt verholpen is.” Einde citaat.

Er zijn vooralsnog geen zware hydromotoren vervangen!


24 december 2014, een bericht van Ring Groningen ( Internet: www.ringgroningen.nl ):

http://www.dehunzevanstarkenborgh.nl/index.php/779-werk-aan-ring-oost-noordzeebrug-en-reitdiepplein-in-2015


23 december 2014 tijdens de middag:

http://www.dehunzevanstarkenborgh.nl/index.php/778-gerrit-krolbrug-onder-het-mes

Anoniem zei


Misschien mede doordat oa jij Kees H je vaker roerde...