woensdag 31 december 2014

FLATBEWONERS WIBENAHEERD ZIJN GESCHOKT

Archieffoto
De jaarwisseling moet nog komen, beste mensen van DvhN. Zie eerste regel......
Bewoners van de 'poortflat' aan de Wibenaheerd in Groningen hebben een opmerkelijke jaarwisseling achter de rug. Ze hoorden oudejaarsdag dat de buurman die eind november dood in zijn huis werd gevonden, daar drie jaar lag.
De brievenbus puilde uit, maar dat zie je in een flat die hoofdzakelijk door jongeren wordt bewoond, wel vaker. Veel meer signalen dat zich in de wijk Beijum ongemerkt een drama voltrok, waren er volgens de woningstichting Nijestee niet.
,,Iemand heeft gemeld dat de bewoner al heel lang niet was geweest en toen hebben wij besloten een kijkje te nemen.'' Zo verklaart een woordvoerder van de politie de gang van agenten naar de flat op 25 november. Nijestee brak de voordeur van de woning open en de politie ontdekte dat de bewoner was overleden.
Er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven omdat de schouwarts van een natuurlijke dood uitgaat en de politie geen sporen van een misdrijf ontdekte. De man, die nu 52 jaar zou zijn geweest, woonde al bijna 25 jaar op hetzelfde adres. Alle nieuwkomers in de flat zijn jong, maar sommigen blijven er lang wonen.
,,Een paar weken geleden hoorde ik van andere buren dat hij misschien weken of maanden thuis had gelegen. Maar drie jaar... Dat zoiets kan gebeuren, geloof je toch niet. Je hoort het wel vaker, maar het is gewoon bizar'', zegt buurman Geert de Haas (27).
Hij woont een halfjaar in de flat en had nog geen stappen ondernomen om zijn buurman te leren kennen. ,,Ik was van plan nog wel eens aan te bellen, maar het was altijd zo stil. En ik wist niet eens of er een man of een vrouw naast me zou wonen. Met de buurman aan de andere kant heb ik wel gewoon contact.''
Volgens De Haas zijn bewoners van de flat geschokt. ,,Sommigen onderhouden via een Facebook groep contact met elkaar. Daar slaat het bericht in als een bom. De vondst van de man in november en de mannen in witte pakken die bij het onderzoek waren betrokken, was natuurlijk ook groot nieuws in de flat, maar dat kan een keer gebeuren. Het nieuwtje is er gauw af als er geen misdrijf is het spel is.''
Eigenaar Nijestee heeft het appartement, dat er volgens een woordvoerder keurig uitzag, door een gespecialiseerd bedrijf laten schoonmaken. De flat is inmiddels volledig gestript en nog niet gereed voor de verhuur, zegt manager woonzaken Jos Kruit. Hij kan zich geen soortgelijk extreem geval herinneren.
,,De man heeft altijd zijn huur betaald. Dat kan als er genoeg geld op de bank staat. Wij hadden geen enkel signaal dat er iets aan de hand was. Er waren ook geen buren die over stankoverlast klaagden. Mogelijk is er genoeg ventilatie geweest.'' Vlak onder het huis rijdt het verkeer door de poort over de Wibenaheerd.

1 opmerking:

Karin zei

In en in triest
Essent die 2/3 jaar geen meterstanden doorkrijgt evenals het waterbedrijf en geen melding maakt.
Een brievenbus die 3 jr uitpuilt
Er is helaas veel leed achter de voordeur. Blijkbaar had deze man ook geen familie of vrienden die hem misten
Je ziet het tegenwoordig steeds vaker dat buren elkaar niet eens kennen en naar elkaar omkijken