vrijdag 12 december 2014

HIJ HEEFT DE STORM OVERLEEFD

Hij zwiepte vervaarlijk richting het oosten en er dwarrelden een paar versierinkjes rond, maar uiteindelijk bleek de kerstboom van Beijum tegen de storm bestand.
Om 12 uur ging de blogger even kijken, benieuwd naar hoe het met onze feestelijke boom zou zijn. Onderweg zag hij niks wat betreft stormschade, zo te zien hebben we de laatste storm van 2014 goed overleeft (als lezers andere ervaringen hebben, mail dan even).

Het zou toch wat zijn als ons aller kerstboom tegen de vlakte zou liggen, in dat geval zou die zich solidair hebben verklaard met de tien procent bomen die op een gewelddadige manier uit de wijk gaan worden verwijderd. Zie blogbericht van vanochtend. Het zou me een protestactie van de kerstboom zijn geweest, tien procent van m'n broeders en zusters plat? Dan ik ook plat.

Maar zoals gezegd, en zoals is te zien, hij staat er nog. Een boom met karakter.

Wat eigenlijk wel moet, maar ja, hoe moet je dat aanpakken, is dat helemaal bovenin even een touw wordt bevestigd, zodat de boom weer richting westen kan worden getrokken. Nu zitten we het jaar uit met een scheef hangende boom opgescheept. De boom en het plein komen zo niet evenwichtig over.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is er niemand met een lasso?

Anoniem zei

Keggetje slaan bij de voet?

Kees K.