woensdag 31 december 2014

DE NIEUWSVOORZIENING ROND OUD & NIEUW OP BEIJUMNIEUWS

Van deze site
Sinds Beijumnieuws bestaat wordt de wijkblog de laatste en eerste dag van het jaar steevast het meest bezocht(op incidenten als het afgelasten van het sinterklaasfeest na). Wat gebeurt er in mijn wijk? Verloopt oudjaarsdag ordelijk? De jaarwisseling? Hoe ziet nieuwjaarsdag eruit?
Hyperlocaal nieuws is hot. Herkenning en nabijheid doet het, wat gebeurt er bij me op de hoek?  Geen nieuws uit Verweggistan, maar ontwikkelingen in eigen straat en buurt. Deze insteek brengt veel nieuwsgierige bezoekers met zich mee.

De reden voor extra nieuwsgierige bezoekers op 31 december en 1 januari komt volgens de blogger door de spanning. We weten niet zeker hoe de jaarwisseling gaat verlopen. Waarschijnlijk wordt de opgaande lijn die afgelopen jaren is ingezet voortgezet. Maar helemaal zeker weten doen we het niet. Er gaan geruchten in de wijk dat een groepje jongeren de festiviteiten bij Winkelcentrum Beijum zou willen verstoren. Nogmaals, de blogger heeft er wel een goed gevoel over, maar het is niet uit te sluiten dat ergens een vlam in de pan gaat slaan. Er hoeft maar een gek te zijn. Of een paar.

De berichtgeving op Beijumnieuws zal normaal gesproken weer redelijk intensief zijn. Lezers kunnen eventueel zelf ook bijdragen. Door foto's en gebeurtenissen te mailen naar Beijumnieuws@ziggo.nl of via Twitter met het herkenningsteken voor Beijum: #Beijum.
Morgenmiddag is ondergetekende tussen ongeveer 16.00  en 21.00 uur de stad en wijk uit. Inzendingen blijven welkom!

Veel plezier met de jaarwisseling in de wijk of via Beijumnieuws.Geen opmerkingen: