maandag 15 december 2014

WEL EEN SPEELVELDJE IN DE ATENSHEERD

In het blogbericht van 5 december over het onderhoud van speelveldjes suggereerde de blogger dat er in de Atensheerd geen buitenspeelvoorziening voor kinderen aanwezig zou zijn. Een attente lezer tipte: "Ja, die is er wel, helemaal tegen de rand aan, bij de overgang naar de Beijumerweg."
Ze heeft gelijk, zie foto boven. Al fietsend of wandelend door de Atensheerd valt op hoe verstedelijkt deze heerd is, er is praktisch geen groen te bekennen. Maar gelukkig voor de daar woonachtige kinderen, toch wel. Laat ze er beter niet alleen spelen, foto, de allerjongsten bedoelt de blogger, tussen het speelveldje en de Beijumerweg loopt een sloot. Op de achtergrond is een gedeelte van de Bottemaheerd zichtbaar.

Even terugkomen op de vraag die in genoemde blogbericht werd opgeworpen waarom de ene heerd in de wijk bedeeld is met meerdere speelveldjes terwijl de mensen (kinderen) elders in de wijk genoegen moeten nemen met een exemplaar. Vanuit de Framaheerd wordt nog een reactie verwacht omdat de gemeente Groningen daar niet toeschietelijk is wat betreft het creëren van een nieuw speelplekje.

De blogger is benieuwd naar het beleid van de gemeente in deze, de Froukemaheerd telt vier speelveldjes, zie foto links, tegen het middaguur gemaakt, in dit mini-exemplaar worden val werende zachte tegels geplaatst. Is er sprake van willekeur, of wordt er gekeken naar hoeveel kinderen er in een heerd wonen?
De blogger zal kijken of hij de verdeelsleutel qua speelveldjes kan achterhalen. Tips zijn welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei


Fijn, dat er in dat 3 hoekje zulke tegels worden gelegd :-).
Ik woon er een eind uit de buurt maar áls ik er eens langs fiets, zie ik er altijd veel kleine kinderen spelen.
Ik denk dat deze grotendeels in de dijkwoningen en aangrenzend deel van de Froukemaheerd wonen.
zover ik weet grotendeels sociaalbouw woningen en huizen.
ben blij voor deze kinderen :-).

Framaheerd...2 verdieners, wonend in hoofdzakelijk koophuizen?
misschien vinden jullie gezamenlijk een gaatje in jullie drukke bestaan om in overleg te gaan voor ook een speelveldje? :-)

Anoniem zei

Isebrandtsheerd is een drama!!! Het enige speeltuintje is bij de oude doefmat. Ga er maar eens heen, om te huilen. Schommels zijn weg en het is er een grote natte bende. Als iemand het lukt om een speeltuintje te vinden in de isebrandtsheerd waar fatsoenlijk kan worden gespeeld. Heeeel graag!