zondag 21 december 2014

GEZELLIG, EEN KERSTBOOM IN HUIS (bomen in Beijum in het verzet?)

Daar staat ie dan, de kerstboom die een week geleden in Zuidwolde werd gekocht. Een groene vriend voor drie weken. Zie foto boven. Het had allemaal wat voeten in aarde.... 

Hij staat er mooi bij. Stevig ook. Maar hij heeft wel al een crisis achter de rug. Nadat ie afgelopen maandagmiddag werd opgetuigd, lag hij de volgende ochtend plat op de grond. Allemaal kapotte ballen, naalden en slingers op de grond en een laagje kleigrond. In eerste instantie werd in huize Beijumnieuws aan een inbraak gedacht. Want hoezo gaat zo'n boom 's nachts platliggen?
De emmer om de kluit werd in een extra stalen emmer gezet, en tot nu toe, afkloppen, staat de tijdelijke vriend redelijk stabiel.

Op de dag dat hij zal worden afgevoerd en op straat gekwakt, ergens begin januari, zal er een eindfoto worden gepubliceerd. Wat zal er nog van de boom over zijn? Is dit niet een vorm van bomen-kwelling? Hoezo wel een Partij voor de Dieren en niet een voor de Bomen? Is een koe, een hond of een kat soms meer waard dan een boom?

Het broeit onder de Beijumer bomen. Want, hoezo moet tien procent der bomenpopulatie worden afgeslacht? Zie foto links, vrijdagavond gemaakt. De kerstboom op Plein Oost heeft zo te zien ook de neiging om plat op de grond te gaan liggen. De arme schat staat helemaal naar rechts gebogen.

De bomen in Beijum pikken het niet langer. Als protest tegen brute mishandeling en geruimd moeten worden, gaan ze vanuit zichzelf plat op de grond liggen. Dreigt er een opstand?

Laten we de bomen in de wijk tijdens de kerstvakantie een beetje extra in de gaten gaan houden.

1 opmerking:

Anoniem zei


Mooie boom, Johan.
Niet te groot, niet te klein.
Een opmerking.
Geef de rode ster eeeeven een duwtje naar de top.
Het arme ding haalde het net niet op eigen kracht ;-).