vrijdag 26 december 2014

GEBEUREN ER VREEMDE DINGEN OP HET INNERSDIJK-GEBIED?

Gebeuren er vreemde dingen in het al jaren braakliggende Innersdijk-gebied? Misschien dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en die zich uitsluitend in het donker afspelen? Lezer GJ van Veen mailde op de ochtend van eerste kerstdag: Ik liep vanochtend in het park bij de bouwput van Innersdijk. Daar lag een laars op het pad. Op zich nog niet vreemd. Even later zag ik nog een laars liggen. Dit was een andere. En onze hond vond vervolgens nog een laars. Er liggen dus minimaal 3 verschillende laarzen in een kleine gebied! Wie kan dit mysterie verklaren?

Laarzen in dit uit nood geboren groengebied in Beijum? Zullen het vrouwenlaarzen zijn? Mannenlaarzen? Tussen de kerstdiners door fietste de blogger even die kant op. Een beetje bewegen tussen het eten, drinken en snoepen door is niet verkeerd. Maar dat terzijde.
Door het hek aan de zuidzijde van het gebied, aan de Claremaheerd, naast Plein Oost, maakte de blogger bovenstaande foto. Waarom ligt daar een handdoek? Lege flesjes waar iets lekkers in heeft gezeten?
Verder fietsend richting de Bentismaheerd zag de blogger dat het ijzeren hek achterop de inrijlaan openstond, zie hier. Toch maar even het gebied oplopen. Er lagen meerdere flesjes waar iets lekkers in heeft gezeten, en kijk, daar was ook een vuurtje gestookt, zie foto rechtsonder.
En wat doen die pallets daar met dat half verbrande biobakje? Een schilderij van een skelet? Zie foto rechtsboven.

Ondergetekende kwam geen spannende en nieuwsgierig makende laarzen tegen, maar hij heeft geen reden om aan de tipgever te twijfelen. Vuurtje stoken, drankflessen, een schilderij van een skelet, een handdoek, laarzen. Wat gebeurt daar toch allemaal?

Stiekem hoopt de blogger dat dit mysterieuze natuurgebied voor Beijum behouden blijft. Als het moet, bouw er dan een verpleeghuis, zo niet, laat het dan gewoon zo.
Zie onderstaande foto. Wat staat die boom daar eenzaam en verlaten op een eilandje. Mag die blijven staan, of moet die net als zoveel soortgenoten omgehakt worden?  's Winters schaatsen hier kinderen. Prachtige Anton Piek-achtige beelden. Op de achtergrond  staat de groene kerstboom op Plein Oost.

Vanochtend, 2e kerstdag, mailde GJ van Veen weer:
Ik zag dat het stuk nog niet op de blog stond? De laarzen liggen er nog steeds. 
Wij kunnen het nog niet verklaren.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

De berk, bekend, staat er prachtig en is prachtig.

Ik denk dat de laarzen van menselijke voeten komen :). Ze liggen op de grond zonder been erin. Dus afval. Mocht dhr/mw Van Veen er meer in zien, dan maar de forensische experts inschakelen?

Als ze maar van de boom afblijven.

Kees K.

Anoniem zei...en zo is het maar net :-)