zondag 21 december 2014

EEN ZONDAGSE BINGOMIDDAG IN DE AMKEMAKOEPEL


"Maak maar even foto's, dan kan de directeur van Patrimonium zien hoe gezellig we het hier hebben."
Op de officieel kortste dag van het jaar zag het er vanmiddag omstreeks drie uur warm en gezellig uit in de Amkemakoepel. Tegen de veertig bezoekers zaten  te bingo├źn in de recreatieruimte van de senioren-Amkemaflat. Er zaten niet alleen bewoners van de flat, ook 'gewone' Beijumers waren aanwezig.
In het bijna afgelopen jaar ging de koepel na een sluitingsperiode van een jaar weer open. Vul de zoekterm 'Amkemakoepel' linksboven in de zoekbalk in, en u komt bij de historie. Kort samengevat: het ging van jarenlange gesteggel naar een voorzichtige heropening met beroepskrachten.

Begin deze maand ontving ondergetekende deze korte mail van een lezer: Gaat de Amkemakoepel weer sluiten door anonieme klagers? Ik kan het nog niet geloven. Nou ja zeg, is er al weer stront aan de knikker? Op de vraag of de tipgever zich nader kon verklaren werd gemaild:  In de Amkemakoepel ligt een protestformulier waar dit opstaat. Ik snap er ook niets van. Verder heb ik ook geen informatie.

Daar kun je niet veel mee, en de blogger liet het onderwerp rusten. Vanmiddag: "Maak maar een paar mooie foto's, dan kan Auke de Vries van Patrimonium zien hoe gezellig we het hier hebben."
Op gevoel en interpretatie leek er een heel verhaal achter deze woorden te zitten. Was het cynisme, en heeft er weer wat (gedoe) plaatsgevonden? Wie zal het zeggen.
De blogger zag geen protestformulier. Wel een aankondiging van een besloten feest tijdens de jaarwisseling voor Amkemaflatbewoners.

De nummertjes werden opgeroepen en de blogger verliet na het maken van de foto's de koepel. Het zag er nog steeds gezellig uit. Dat de directeur van Patrimonium dit gegeven tot zich moge nemen.
Eenmaal weer buiten spoedde de kortste dag van 2014 zich naar een der langste nachten van hetzelfde aflopende jaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

NAM, van de aardbevingen en gasboringen, heeft onderzoek gedaan naar de risico's die bewoners en bezoekers van de Amkema lopen, veroorzaakt door de NAM-gaswinning. Corporatie Patrimonium weet hiervan. De bevindingen van deze onderzoeken zijn niet bekend.
Wie weet er meer? Is de onderzoeksuitslag soms zo verontrustend dat opnieuw sluiting van de Amkemakoepel dreigt? Of is de Participatiewet oorzaak?

Liesbeth zei

De NAM heeft niets te maken met een eventuele sluiting van de Amkemakoepel.