zondag 28 december 2014

HET WAS EEN KOUDE EN DONKERE ZATERDAGAVOND NA KERST

Gisteravond reed de blogger na gedane arbeid tegen 22:00 uur Beijum weer binnen. De kachel moet ook roken en naast bloggen en gezinsleven rijdt ondergetekende frequent naar de Drentse hoofdstad voor werkzaamheden in de zorg. Leuk dat Beijum, maar even zo leuk om er regelmatig uit te rijden. Eruit rijden impliceert ook weer terugkomen. Wat was het donker langs de noordzijde van de Emingaheerd, de lantaarnpalen brandden niet. Zie bovenstaande foto. Het is dat er nog wat kerstverlichting aanstond, anders was het er helemaal aardedonker geweest, Even een afzakkertje drinken in het Café Biljart? Waarom niet? Het vroor en dat maakte dat het lekker rustig was voor het café. Hangjongeren houden niet van koud weer. Wat zullen de omwonenden blij zij met deze vorstperiode, even geen ongevraagde opgefoktheid beneden voor de deur. Waar de winter al niet goed voor is.

Wonderbaarlijk dat de planten in de plantenbakken in de Claremaheerd en rond Plein Oost het al zo lang volhouden. Maar toch, er ligt eindelijk een keer een exemplaar plat in een bak. Zie foto links. Niet leuk, maar je kon er een keer op wachten.
In het café kwamen de blogger verhalen ter gehore over de schietpartijen die de laatste tijd in Beijum plaats hebben gevonden. Schietende Antillianen. Eerst in de Wibenaheerd, en twee weken geleden in de naast gelegen Froukemaheerd. Niet best allemaal.
De daders realiseren het zich vast niet hoe ze het voor hun goedwillende landgenoten qua beeldvorming verpesten. Net als dat de Antilliaanse jongeren die grote gedeeltes van het jaar voor het café hangen niet in de gaten hebben hoe ze de bevolkingsgroep waar ze toe behoren daarmee in diskrediet brengen. Jammer voor al die goedwillende Caribische Beijumers.

Het vriest en sommige mensen dekken de voorruit van hun auto af. Moeten ze in alle vroegte op pad om te gaan werken? Zie foto rechts, een aluminium afdekplaat.
'Werken is voor de dommen' werd vroeger wel eens gezegd. Maar is dom rondhangen en op andere mensen schieten niet veel dommer?

De winter van 2014/2015 is begonnen. Het dat heeft z'n voor en z'n na.

Geen opmerkingen: