woensdag 31 december 2014

DE JAARWISSELING KOMT ER AAN

De laatste dag van 2014 is aangebroken. Er zullen traditiegetrouw weer planken voor winkelpanden in Winkelcentrum Beijum worden getimmerd, evenals voor panden met veel glas als de Wegwijzer op Plein Oost.
De brievenbussen in de wijk zijn hufterproof gemaakt, Zie bovenste tekst op de foto: Ter voorkoming van vuurwerkschade is de inwerpopening tijdelijk verkleind  (Het woord inwerpopening geeft een foutmelding in Word, het lijkt een niet bestaand woord te zijn, maar dat terzijde). Arme mensen die hun rouwkaarten willen versturen, niks is veilig voor vuurwerkvandalen. Is er een postkantoor in de buurt? Zie onderste tekst op de foto.

Er zit deze laatste dagen van het jaar een hiërarchie binnen de papieren postwereld. Een hiërarchie gebaseerd  op kwetsbaarheid. Rouw- en spoedeisende post mogen niet in de brievenbus. Aanmaningen, boetes, ontslagbrieven en geboortekaartjes weer wel. Liefdesbrieven vast ook wel.

(Brievenbus staat ter hoogte van het Munsterhoes, tegenover de ingang van de Claremaheerd)

1 opmerking:

Anoniem zei

Nog even over de terzijde: "inwerpopening" is natuurlijk wél een bestaand woord, het is namelijk een opening waar je (brieven) in kunt werpen ;)

In het Nederlands kun je makkelijk "legaal" nieuwe woorden maken door bestaande aan elkaar te koppelen.

Dat Word dat niet weet, tja... Erger nog: veel mensen zouden er (foutief gespeld!) "inwerp opening" van maken, want Word kent die woorden wel...

Moraal van het verhaal: gebruik Word alleen voor typefouten, en laat spellen aan de mensen zelf over :)