maandag 15 december 2014

MAANDAGOCHTEND (220)

Daar staat ie dan, de groene vriend die een kleine drie weken achtereen zal trachten extra sfeer in huis te brengen. Zoals zoveel van z'n soortgenoten dat in evenzo vele huiskamers zullen trachten te doen.
Er breekt weer een gezellige tijd aan, volgens velen de most wonderfull time of the year. Dat laatste is maar te bezien, de zomervakantie is wat de blogger betreft nog weer een stukje wonderfuller.
Maar goed, kerstmis. Opeens is het weer zover, de laatste drie weken van het jaar zijn ingegaan. De oorspronkelijke betekenis van kerstmis, de geboorte van Jezus Christus, zal veel mensen ontgaan. Er wordt meer gefocust op eten, drinken en snoepen (altijd goed, kunnen we op nieuwjaarsdag weer goede voornemens (afvallen) hebben.

De boom moet nog even rechtgezet en versierd worden. Dat laatste gaat
vanmiddag gebeuren. De dozen vol ballen en slingers, en overige decoratie, zijn reeds van de vliering gehaald en er staat ook een mini-kerstkribbe klaar, zie foto. Het zijn zo van die attributen die op drie weken na het hele jaar opgeborgen liggen en nu uit de winterslaap worden gehaald, net als dat een (vouw)caravan of vakantie-aanhangwagentje tijdens de langste dagen van het jaar uit de stalling wordt gehaald.

De rechter foto is in de Godekenheerd gemaakt. Over bomen gesproken, dit lijkt wel een gespleten exemplaar. En wat vreemd, klik de foto groter, het lijkt wel alsof er appels in de boom hangen. Het kunnen ook andere vruchten zijn, maar de blogger zal niet weten welke.

De week voor kerstmis is ingegaan, de laatste 'normale' week van het jaar, over een week hebben schoolkinderen twee weken vakantie.
Een prettige week toegewenst. Wees lief voor uw kerstboom, als er een kluit aan zit moet ie af en toe water hebben anders vallen de naalden door uitdroging te snel naar beneden (rotspul voor in de stofzuiger).
(Binnenkort informatie over de komende oud en nieuw viering in Beijum)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Stadslandbouw noemt stadsecoloog Wout Veldstra dat tegenwoordig.

Anoniem zei

In die boom hangen al jaaaren appels :-)