maandag 15 december 2014

HONDEN IN BEIJUM (47)


Hij liep er goed ingepakt over. Dat moest ook wel, door de kleren heen was als het ware 'vel over been' zichtbaar. Het beestje was eerder veel te dun en te mager dan dik.

Wat keek de hond kwetsbaar uit z'n ogen. Tijdens het fotograferen herinnerde de blogger zich eerder soortgelijke viervoeters te hebben gefotografeerd. Even in het archief kijken, juist, ruim een jaar geleden portretteerde ondergetekende drie van dit soort exemplaren. Deze hond, zie foto's. kijkt al net zo treurig en dof uit de ogen als de drie die vorig jaar in deze serie stonden.
Daar zit een vervelend verhaal achter, de met een jasje en sjaal ingepakte viervoeter behoort tot het ras der Spaanse windhonden, honden die in Spanje stelselmatig worden mishandeld. De eigenaresse: "Dit is ook een hond die werd mishandeld, gelukkig hebben we hem weten te redden."

Mensen die dieren mishandelen, wat een gruwel. Wie moet je nou een beest noemen, het dier of de mens?
Dat slaat wat door, de blogger leest de laatste zin nog even terug, je moet je niet teveel door emotie laten leiden, de realiteit is: er zijn veel meer mensen te vinden die van dieren houden dan dat er dierenbeulen bestaan. Deze hond boft ondanks alle ellende maar weer mooi met z'n Beijumse baasje.
http://www.greyhoundsrescue.nl/

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat de garderobelijn nog wel een beetje èrg 2013 is. :-) :-)

Anoniem zei


ten eerste: dit ras is altijd heel rank en slank!
ten tweede: daarom noem ik dieren altijd dieren, nooit beesten!

Anoniem zei

Ik mis de halsband vol met fonkelende Swarovski-stenen.
En wat zullen die voetjes het zo op die winterse stoeptegels koud hebben. :-)

Anoniem zei

Verschil tussen dier en beest en mens?
Kijk eens echte filmpjes van oorlogen. Dan is alles gelijk een stuk duidelijk.

Kees K.