zaterdag 13 december 2014

DE SCHOOLTUIN WORDT WINTERKLAAR GEMAAKT


 Het schooltuincomplex midden in het Groene Hart van de wijk ligt in diepe rust. Maar vergis je niet, schijnt bedriegt. Achter de schermen gebeurt van alles. Er worden bijvoorbeeld lesprogramma´s voor schoolkinderen voor in het nieuwe jaar gemaakt. Minder achter de schermen, meer openlijk, is te zien dat de paden die door het complex lopen worden verstevigd. Zie foto´s.
Op bovenstaande foto is te zien dat het gedeelte rond de put en een looppad van bergjes wit zand zijn voorzien. In twee grote witte zakken zit spul om e.e.a. te verstevigen. Zie foto rechts.
Op de linker foto is te zien dat de tuinman achterin het complex met een kruiwagen bezig was. Geen idee wat daar gebeurde.

In januari zullen weer meerdere binnenlessen in het gebouwtje dat midden op de Schooltuin staat worden gehouden. Twee tot drie maanden later zullen de schoolklassen weer over de Beijumerweg fietsen of wandelen. Dan komen de vogelverschrikkers weer in beeld die de gewassen van de kinderen moeten beschermen.

De winter houdt altijd een belofte in zich, de belofte aan een nieuw voorjaar. De schooltuin oogt koud en grijs. Maar in maart en april lopen er weer allemaal kleurige en fleurige kinderen rond.

Iets om je op te verheugen en naar uit te kijken.

Geen opmerkingen: