maandag 29 december 2014

AMKEMAKOEPEL WORDT PER 1 JANUARI GESLOTEN

WOEDE EN VERZET

"Ik zei tegen hem, ga jij maar in een verzorgingstehuis wonen. Als antwoord sloeg hij me in het gezicht. In januari moet hij voorkomen, ik ben een vrijwilliger en ik laat me niet slaan."
Het is weer mis in de Amkemakoepel. Terwijl het lange tijd goed ging. De oliebollen staan op tafel, evenals de kerststukjes. Ook schijnt de zon uitbundig naar binnen. Zie foto. Maar er is weinig reden tot feestvieren of zonneschijn. Directeur de Vries van Patrimonium heeft besloten dat de koepel per 1 januari gaat sluiten. En dat wekt de woede van vrijwilligers én bezoekers. "Het is altijd druk met bingomiddagen en tijdens de kerstmaaltijd kwamen tegen de veertig mensen opdagen, als die man een beetje christelijk is, laat hij de koepel voor ouderen open. De man is te laf om z'n besluit hier op een ledenvergadering toe te lichten."

Het nieuwe probleem zou uit geluidsoverlast voortkomen. Maar volgens de mensen die op de foto staan is er weinig of geen overlast vanuit de koepel. "Laatst werde bij de Vries geklaagd dat een hondje onophoudelijk in een flat blafte. De eigenaar zat hier feest te vieren, kunnen wij het helpen, daar zijn wij toch niet verantwoordelijk voor?"
Er vallen harde woorden. De klagers wordt intolerantie en schijnheiligheid verweten.

"Er zijn een paar raddraaiers die het voor ons verpesten. Die gaan bij het minste of geringste klagen bij directeur Auke de Vries van Patrimonium. Waarom komen ze niet naar ons toe? Laatst had iemand last van geluidsoverlast, maar wat bleek? Het geluid kwam helemaal niet uit de Amkemakoepel, er zijn mensen die overal wat over te klagen moeten hebben."
Ze laten het er niet bij zitten. De Amkemakoepel moet openblijven en de pers is aangeschreven.  "Morgenvroeg komt Tv/Noord filmen. " De vrijwilligster die werd geslagen: "Ik laat dit niet over m'n kant gaan."
De stemming was vanmiddag geladen maar eendrachtig: "We willen dat de koepel open blijft!"

In de loop van de avond of morgenvroeg volgt een videoverslag. De directeur van Patrimonium is om een weerwoord gevraagd maar is pas volgende week weer bereikbaar.
Vul de zoekterm 'Amkemakoepel' linksboven in en u komt bij meer achtergronden over deze ouderenvoorziening in Beijum.

4 opmerkingen:

Liesbeth zei

Johan,
Bedankt dat je bij ons bent geweest.wij stellen dit erg op prijs.
We zullen je uiteraard op de hoogte houden.

Anoniem zei

Happy war Christmas is over

Anoniem zei


ik zag en hoorde het interview, en dacht het volgende.
laat toch aub deze paar dwarsliggers daarheen gaan waar ze waarschijnlijk/misschien ooit verdaan zijn gekomen.
schuin tegenover het vroegere zwembad het noorderbad staat aan de zaagmuldersweg een mooi verzorgingshuis.
een vroegere buurvrouw van me is uiteindelijk weer naar haar Oosterpark/plan oost roots terug gekeerd.
zover ik weet voelt ze zich tussen haar nu ouwe wijkgenoten opperst best en weer helemaal thuis!

idee voor de paar raddraaiers?

Anoniem zei

eindelijk rust