woensdag 31 december 2014

RUSTIG BEGIN OUDJAARSDAG IN BEIJUM

Het knalt op sommige plekken behoorlijk in de wijk, maar in het algemeen kan worden geconstateerd dat het begin van deze laatste middag van 2014 beheerst verloopt.
De 'rituele handelingen' worden weer verricht. Aanhangers met grote houten planken rijden rond het winkelcentrum om er voor de komende etmaal een onneembare vesting van te maken. 

Van voorgaande jaren weet de blogger dat de verzekering in geval van schade niet uitkeert als de ramen tijdens de jaarwisseling onbeschermd zijn. Kapper Gerrie de Boer overwoog enkele weken geleden om het bij rolluiken te houden maar hij gaat ook op zeker:"Ik laat het weer dichttimmeren." Vooral de drankwinkel wordt zwaar 'ingepakt', zie foto's rechts, klik groter. Je moet er ook niet aan denken dat mogelijke relschoppers zwaar alcohol plunderen.

De linker foto had zo als archieffoto van de site kunnen worden geplukt. Steevast wordt de ingang van de Wegwijzer dichtgetimmerd. Het is zo langzamerhand een vertrouwd beeld tijdens oudejaarsdag in Beijum.

Op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum worden langzamerhand voorbereidingen getroffen voor het feest dat vanaf 21 uur zal gaan losbarsten. Waarom liep deze AH-medewerker even na 13 uur met een sleutelset rond? "De fietsenrekken moeten worden verwijderd om plaats te maken voor het podium."
Geen opmerkingen: