woensdag 17 december 2014

"ALS U HET VINDT, MAG U HET NIET AANRAKEN"

Tegen twintig voor negen vanavond reed ondergetekende na gedane zaken Groningen en iets later Beijum weer binnen. Wat is dat daar? Een politieauto bij de rotonde? Even een rondje rijden. Verhip, daar lopen twee agenten, een dame en een heer, met zaklampen aan langzaam en met zoekende blikken naar de grond te staren.
Auto aan de kant en een foto maken. De vrouwelijke agente: "Ik wil niet herkenbaar in beeld hoor." Klonk vriendelijk, even op de display van de camera kijken. Geen concreet beeld. Geen probleem dame, u bent niet herkenbaar in beeld. "Ok, ik zeg het ook altijd tegen de mensen van 112Groningen, ik ben gesteld op m'n privacy." Maar wat zoekt u? Geheimzinnig: "In elk geval geen geld, maar wel iets heel belangrijks." De blogger dacht aan sieraden of aan drugs. Nou werk ze, als ik iets vind breng ik het naar u toe. "Nee, je moet het dan niet aanraken, gewoon de politie bellen." Is het zo belangrijk dan? "Ja, dat leest u morgen wel op de site van de politie en we denken dat het ook in het Dagblad van het Noorden komt." En voort gingen ze. Zoeken.

Waarom zou de blogger aan drugs denken? Hij kan er helemaal naast zitten. In de Froukemaheerd zag hij nog meer politie en een groepje mensen.
Thuisgekomen leest de blogger veel ingezonden mails met als strekking:
MAN GEWOND BIJ BESCHIETING IN BEIJUM
En op OOG staat:
Een nog onbekende man is woensdagavond in de wijk Beijum gewond geraakt nadat hij vermoedelijk beschoten is. Ambulancepersoneel ontfermd zich momenteel over het slachtoffer.
Het incident vond rond 20.00 uur plaats op de Froukemaheerd in de wijk. Omstanders troffen de man gewond op straat aan, en schakelden daarop de hulpdiensten in. Die contstateerden dat hij waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van een beschieting.
Wat er precies gebeurt is, is nog onbekend. De politie doet momenteel onderzoek. Ook de verwondingen van het slachtoffer zijn momenteel nog onbekend.
Het is de blogger nog niet bekend of een en ander met elkaar te maken heeft. Wordt vervolgd.

Update 18/12, 13:30 uur. Er is tot nu toe lastig om een vinger achter wat er is gebeurd te krijgen. De gewonde man die in de Foukemaheerd is gevonden en het zoeken van de politie bij de rotonde hebben wel degelijk iets met elkaar te maken. Volgens meerdere berichten is er in de buurt van de rotonde geschoten.
Zo gauw er meer bekend is, kunt u dat hier lezen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

http://boevenvangen.nl/nieuws/man-raakt-zwaargewond-bij-schietpartij-beijum?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Anoniem zei

Tokkie Town. ..mag ik zeggen Antilianen ghetto? Dank u....

Anoniem zei

Dapper hoor dat je dat alleen achter je pc durft te zeggen

Anoniem zei

MOTORCLUBJE?

Anoniem zei

Lopen ook zat schorriemorrie van andere nationaliteiten rond...rotte appels heb je bij elke afkomst/cultuur/wat dan ook...Beijum begint meer en meer op een achterstandswijk te lijken! Voel me hier steeds minder thuis, en belangrijker nog wel; steeds minder veilig....

Anoniem zei

anoniem, jij praat over tokkie town?
woon je in Beijum?

beterschap wens ik de gewonde man.