maandag 20 juli 2020

ZOMERBERICHT (10, Weer erg onrustig in Beijum, aldus Sikkom)"Sikkom probeert te scoren over de rug van 13.000 bewoners van de wijk Beijum ...van die 13.000 zijn er waarschijnlijk een paar honderd die op het randje lopen of er wel overheen gaan als het gaat om het toelaatbare. Dat is niet vreemd, Beijum loopt daarmee niet uit de pas ten opzichte van andere wijken..sterker nog, op onderstaand overzicht is te zien dat zelfs Haren ons voorbij gaat in criminele activiteiten. (Staatje links met criminaliteit in 050, JF)"
Het is weer eens zover, en eigenlijk moet je er boven staan. Want zo onzinnig, dom en goedkoop.
Bovenstaande tekst is van Beijumer Nelis Dijkstra.
Hij reageerde op een bericht op Stadblog Sikkom. Gisteren was een schermutseling bij een woning in de wijk. Gebeurt wel eens in steden, verhitting, korte lontjes en gedoe met de politie. Vooral als het zomer is. Een minderjarige moest worden aangehouden na een vernieling en een volwassen man trachtte dat te verhinderen.
Sikkom kondigde het als volgt aan: Het was gisteravond weer eens onrustig in Beijum. Een complete familie probeerde te voorkomen dat een minderjarige werd aangehouden.
Vrijheid van pers boven al, maar wat een onzin. Het 'was weer eens onrustig in Beijum.'
Tot nu toe beleven we de rustigste zomer sinds jaren, je zou denken dat de schermutseling van gisteren gemakshalve en voor de sensatie gekoppeld wordt aan de twee explosies die in mei plaatsvonden.
Er is gedoe bij een (1) van de pakweg 6000 gezinnen in de wijk, en dus is het weer onrustig in Beijum.
Slappe hap. Komkommertijd, niks te berichten uut Stad en dan maar vanuit armoede zo'n zielig bericht over een gedoetje uit Beijum met de nodige tamtam erin gooien. Zelfs de Gezinsbode en Dagblad orakelen reeds over wat je bijna als een wereldoorlog in Beijum zou omschrijven.
(Nelis stuurde de linker afbeelding mee...structureel 'heel onrustig in Beijum...'...criminaliteit in 050...)


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is helemaal niks te beleven in Groningen. Die journalisten hebben niks te melden. Dan moet je iets bedenken.

Anoniem zei

Gewoon niet op sikkom komen, dan heb je er ook geen last van. Had er ook nog nooit van gehoord tot nu.