donderdag 2 juli 2020

AFSCHEID VAN DE BASISSCHOOL (Dom Helder Camaraschool)

"We hebben de groepen 8 uitgezwaaid. Het is een prachtig, maar emotioneel moment." 

Geweldig om te zien hoeveel ouders van de kinderen aanwezig waren om hun kind op te vangen."

Het`was een bewogen jaar voor basisschoolleerlingen, natuurlijk vooral de afgelopen maanden vanwege het corona-virus. Dat geldt voor meer mensen, maar zomaar opeens weken niet naar school mogen, moet een bijzondere ervaring zijn.

De Hom Helder Camaraschool in Beijum Noord deed de leerlingen van groep acht gisteren uitgeleide.
Is toch een mijlpaal, overgaan van de basisschool naar de middelbare school. Loslaten en een nieuwe fase van je leven ingaan.

Zie foto's.

Door een erehaag van balonnen en over een rode loper afscheid nemen van je basisschool-periode.
Bey bey groep 8, aldus de beide meiden op de rechter abeelding.

In voorgaande jaren namen groep-acht leerlingen in Beijum vaak afscheid via een musical, een zeskamp of sportdag of via een vossenjacht voor de hele school..

Er werd ook wel eens kleurrijk afscheid genomen.

Maar ja, corona 2020....

Succes dames en heren op jullie vervolgschool!

1 opmerking:

Han Borg zei

Ik ben ooit eens met een groep 8-slotkamp van de DHC mee geweest, als ouder/begeleider. Super gezellig! Een prima school was het, voor onze drie meiden. Af en toe spreek ik het toenmalige hoofd nog wel eens, de strenge maar rechtvaardige Henk Post. Zijn team heeft in al die jaren onze kinderen een prima voorbereiding op de middelbare school gegeven, en ook op hun latere loopbanen.
Ik denk nog met veel plezier terug aan die tijd, en dan ook aan de keren dat er rond 5 december een plv. werd gezocht (en gevonden..) voor een zekere heilige uit Madrid...