dinsdag 18 juni 2013

GROEP ACHT-DAG BASISSCHOLEN BEIJUM


 Alle Beijumer basisscholen hielden vanochtend een gezamenlijke Groep Acht-Dag in Recreatiepark Kardinge. De leerlingen werden in groepjes verdeeld die correspondeerden met de middelbare school waar ze over ongeveer twee maanden naar toe zullen verkassen. Zo konden de leerlingen alvast met (een gedeelte van) hun nieuwe klas kennismaken. Beter weer hadden ze niet kunnen hebben, het was eerder te warm dan te koud. Sumo-worstelen, met een dikke bal rollen waar iemand bovenop zat, heet het spel dat rechts is te zien niet Twister? Over drie weken zeggen alle leerlingen die u ziet vaarwel tegen hun basisschool. Ze gaan een stapje richting volwassenheid, even de puberteit door, de middelbare school hopelijk goed doorlopen en dan verder (even de puberteit door klinkt achteraf gezien wat te simpel, het kan een strijd/knooppunt zijn voor veel youngsters. En voor ouders...).

Ondertussen wordt Beijum in de loop der (afgelopen) jaren steeds wat minder kinderrijk. Geografisch gezien zullen Beijumers tezamen ouder zijn dan een jaar of tien geleden het geval was. Dat klinkt logisch, iedereen wordt immers ouder, maar de 'leeftijd der Beijumers' stijgt in relatieve én absolute zin. Er zullen eerder scholen verdwijnen dan er bijgebouwd gaan worden.
De bovenste en onderste foto geven een totaalbeeld van de Beijumer Groep-Acht-Dag.


1 opmerking:

Alie zei

Mijn dochter vond het een superleuke dag. Na de spellen waren ze om 14.15 klaar. Daarna nog chillen op het strandje, wat wil je nog meer als tiener?