zondag 30 juni 2013

DE OMLEIDINGS- / OMGEDRAAIDE BORDEN

De vakantieperiode nadert, dé tijd van wegwerkzaamheden en omleidingen. Waarom ze dat in deze periode doen? Waarschijnlijk omdat er dan minder verkeer op de weg is, minder opstoppingen, file's etc. Op de foto ziet u een wagen met omleidingsborden over de Beneluxweg, ter hoogte van Beijum, rijden. De chauffeur had z'n wagen volgeladen. Nee, niet met oude wijven:
Ik heb m'n wagen volgeladen
vol met oude wijven.
Toen we op de markt kwamen
begonnen zij te kijven
Nu neem ik van mijn levensdagen
geen oude wijven op m'n wagen.

Helaas is geen You tube filmpje van het nummer te vinden.
Er zaten geen oude wijven in de wagen maar omleidingsborden. In het gekste geval moet de chauffeur die de wagen rijdt zelf met omleidingsborden en al omrijden als hij van A naar B wil.
Ondertussen vraagt ondergetekende zich af waarom de twee borden die u langs de weg kunt waarnemen zijn omgedraaid. Neem de voorste, is er ineens geen slipgevaar meer?
Wat zal er op het achterste bord staan? Voor wandelaars die langs de weg lopen? Dit? Een beetje flauw, maar apart dat de auto met omleidingsborden  langs omgedraaide borden rijdt. Of de borden met een reden zijn omgedraaid, of dat het een vandalistische actie is geweest, ik zou het niet weten.

1 opmerking:

jan zei

Als er aan de weg gewerkt wordt bv. Grond rijden is de weg glad en geld het bord slipgevaar. In bv het weekend is alles schoongemaakt en gelden dit soort borden dus niet en worden ze tijdelijk omgedraaid