woensdag 19 juni 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (29)


 De datum nadert dat de buurwijken Beijum en de Hunze een nieuw viaduct krijgen. Als het goed is gaan we het binnen drie weken beleven. 

De verwachting is dat op zondagochtend 7 juli het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid/De Hunze op haar definitieve plek wordt 'ingereden'. Dit zal met speciale wagens en 'rolbanden' gepaard gaan. 

Het viaduct is momenteel in aanbouw ter hoogte van Beijum-Zuid/De Hunze, direct naast de Ringweg. De werkzaamheden zijn vorig jaar gestart en maken deel uit van de totale aanpak Ring Oost. Het inrijden belooft een spectakel te worden, dat met met enige festiviteiten gepaard zal gaan. Buurtbewoners en aanwonenden zullen hiervoor worden uitgenodigd. RingGroningen.
ken. Bekijk de bovenste foto, het nieuwe (stuk)Heerdenpad vanaf de Hunze bekeken is gelegd. Links boven ligt de oude fietsbrug over de Beneluxweg, de route wordt een paar meter naar rechts verplaatst (vanaf het zicht van de fotograaf bekeken). Op de linker foto zijn een paar heren bezig de laatste hand te leggen aan het viaduct. Het gevaarte zal op 7 juli naar de plek worden gerold waar de man rechts op de foto aan het werk is. Dan de onderste foto, vanaf de kant van Beijum gemaakt. Rechtdoor gaat naar het viaduct, naar beneden gaat het de hoofdingang van Beijum binnen en rechts gaat het richting Bottemaheerd en het Winkelcentrum/Beijumerweg. Zo te zien wordt de bocht daar naar toe, vanaf het viaduct gezien, hoekiger, en ook gaat het m.i. minder stijl naar beneden. Op 7 juli gaat het gebeuren. Spektakel bij kruispunt Beijum Zuid.
Bekijk de video met de laatste ontwikkelingen. De muziek? 'Take the long way home' van Supertramp.
(Foto's + video-opnames van gisteren)

Geen opmerkingen: