zaterdag 8 juni 2013

'N NACHT ZONDER DAK BIJ DE CALVIJNSCHOOL (Tear)


Een zestigtal jongeren die verbonden zijn aan de Oosterkerk in de stad bivakkeren vannacht in dozen op het speelplein van de Calvijnschool aan de Froukemaheerd. Dit doen ze in het kader van www.nachtzonderdak.nl, een actie tegen armoede, afgekort Tear. Open desgewenst de links om meer achterliggende informatie te kunnen lezen. De stemming zat er gister(vrijdag)avond omstreeks half 12 goed in toen ondergetekende foto's kwam maken. Frisse opgewekte jonge mensen die graag iets aan de armoede in de wereld willen doen. In dit geval zal de opbrengst naar straatkinderen gaan, lees onderstaande tekst. Er is een ware kartonnen krottenwijkje op het schoolplein gebouwd, hierin zullen de zestig jongeren de nacht doorbrengen. Een kampvuurtje, zie foto, zorgt er voor dat de actievoerders zich enigszins kunnen warm houden. Op de bovenste foto ziet u zeven jonge mensen die, het staat zelfs op hun t-shirt, een Nacht zonder Dak in Beijum gaan beleven. De namen lopen een beetje door elkaar heen, maar op de foto staan  Margriet, Natasha, Ewoud, Mark, Henk Jan, Matthijs, Willianne. Jongens (meiden) zet hem op vannacht. 
 Een nachtje slapen in zelfgemaakte krotjes van karton, wie vindt dat niet spannend? Elk jaar doen honderden jongeren op verschillende plaatsen in het land mee aan de Nacht Zonder Dak.
Zo ervaren ze voor één nacht wat jongeren elders in de wereld elke nacht meemaken. Want er zijn heel veel jongeren voor wie het leven zonder dak boven hun hoofd geen keuze is: straatkinderen.
Deelnemers aan de NachtZonder Dak laten zich door familie en vrienden sponsoren. De opbrengst gaat naar projecten van Tear met straatkinderen in Bolivia, Cambodja en Kenia.
Avontuurlijk en gezellig
Het leuke van Nacht Zonder Dak is dat dit evenement georganiseerd wordt door lokale jeugdgroepen. Als organisator bepaal je zelf wanneer je een Nacht Zonder Dak houdt en hoe je het programma invult.
Nacht Zonder Dak is een unieke, avontuurlijke en gezellige manier om jongeren in uw kerk bewust te maken van de situatie waarin veel van hun leeftijdgenoten wereldwijd leven. Lees hier.

Geen opmerkingen: