maandag 3 juni 2013

MAANDAGOCHTEND (160)


Gaat het dan eindelijk gebeuren? Alweer een weerpraatje op deze eerste maandagochtend in juni 2013? Nee, doe maar niet. Ok, kort dan, mag er ein-de-lijk een keer een complete zonnige en warme week in dit tot nu toe belachelijk koude en winderig jaar 2013 komen? Zonder enig druppel regen of wolk in de lucht? Dank u. Een fietstochtje bracht me een uurtje geleden op de bestemming die u boven ziet afgebeeld. Afgelopen zaterdagmiddag stond ik er ook nog, en ik vroeg me af: gaat het hier eindelijk gebeuren? Krijgt dit pand na drie jaar ein-de-lijk weer een bestemming? Ja hoor, er prijkt de naam van een nieuwe pizzeria op het dak. Een pizza eten met uitzicht op de Zuidwending? Hmmm, is weer eens wat anders. Bijna een jaar geleden doekte pizzeria La Scala op nagenoeg dezelfde plek op. Die zat op een meter of twintig rechtsboven vanaf de plek die u kunt waarnemen op de foto, boven het Hof van Beijum. Dat pand staat nog steeds leeg en is naar verluidt van dezelfde eigenaar. Tja, horecapanden, geld en belangen, ik krijg er geen hoogte van. Wat kost een maand leegstand? Vijftien duizend euro?

Binnenkort maar eens een pizzaatje eten in deze locatie op West. Met uutzicht op 't Beijumer Knoal. Ooit zat hier fietsenmaker Kooistra.
Een warme pizza, hmmm, het brengt me weer bij het Nederlandse klimaat. Toch even zeveren, zie foto links, tot nu hebben de zonnepanelen op de daken van de huurwoningen aan de Froukemaheerd dit jaar amper dienst gedaan. Van een woningcorporatie. Rechts ziet u panelen op het dak van een koopwoning van een particulier. Ik weet niet of God internet heeft, maar bij deze een oproep aan het Opperwezen: laat a.u.b. drie maanden achtereen de zon schijnen in Beijum! En rap een beetje, want anders verliezen we het vertrouwen in Jou(ondergetekende mag je tegen God zeggen, hebben we een keer afgesproken, dat verkleint de afstand).
De Preek van de Week? Ook al is het buiten koud, u kunt ter alle tijden warme relaties onderhouden. Nee, is een beetje te goedkoop. Het is ook nooit goed, een mens moet wat te soezen hebben. Stel dat we een week een hittegolf krijgen, dan klaagt vervolgens iedereen over de hitte en wensen we koeler weer. Een tip aan God, blijf onafhankelijk en laat Je oren als Leidinggevende niet naar de grillen van al Je onderdanen hangen. De mens wikt nog altijd, en Jij beschikt.
Een prettige week toegewenst. En bij de Lid, AH en de Aldi kun je lekkere diepvriespizza's kopen.

Geen opmerkingen: