vrijdag 7 juni 2013

PARKEERPLAATS VOOR WINKELCENTRUM AANGEPAKT

Terwijl aan de achterkant, vanaf deze kant bekeken, zie foto, het Winkelplein Beijum-West gereed wordt gemaakt voor de naderende uitbouw van de Lidl, worden aan de voorkant reeds bestaande parkeervlakken nieuw bestraat. Waarom is me niet helemaal duidelijk, m.i. zag het er allemaal niet zo haveloos uit. Of zal het met parkeerplekken voor gehandicapten te maken hebben? By the way, weet u dat het 350 euro kost als je onrechtmatig op zo'n plek gaat staan?
Tot zover de afgelopen dinsdag geschreven tekst, behorend bij de bovenste foto. Soms houdt ondergetekende even een blogbericht in beraad, wetende dat er nog iets achter een onderwerp kan wegkomen. Dat is hier ook het geval. De parkeerplekken voor de ingang van het winkelcentrum zijn een paar plekken naar onderen, richting de plek van waaruit de fotograaf de foto heeft gemaakt, opgeschoven. Wat is het geval? De parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum is dusdanig aangepakt dat automobilisten een rondje kunnen draaien. Moeten draaien. Zie foto rechts, vanaf nu geldt er eenrichtingsverkeer. Niet dat iedereen hier al aan gewend is, de auto's reden gistermiddag nog steeds in beide richtingen. De nieuwe regel moet er nog even inslijten voor bezoekers van Winkelcentrum Beijum. De bedoeling is dat automobilisten gemakkelijker hun auto kwijt kunnen raken. Zonder twintig meter achteruit te hoeven rijden omdat alles bezet is...

2 opmerkingen:

BiancaSS zei

Eindelijk dan toch dat hadden ze gelijk al in het begin moeten doen!
Eindelijk na jaren ..! De vlag kan uit!

Anoniem zei

nu graag nog even de situatie voor de schuifdeuren aanpakken waar nog regelmatig bezoekers op hun tenen moeten letten door automobilisten die niet weten hoe ze hun snelheid moeten aanpassen.. Het blijft spannend zo af en toe.