vrijdag 21 juni 2013

HONDEN IN BEIJUM (17) Er liepen zomaar twee kleine hondjes midden op straat in Beijum. De baasjes waren in geen velden of wegen te bekennen, dat blijft uitkijken, want de BOA's (Bijzondere Opsporing..)delen bekeuringen uit aan loslopende honden en baasjes.(al weet ik niet hoe ze dat doen als er geen baasje in de buurt is). De beide viervoetertjes die u op de foto ziet ontmoetten elkaar twee dagen geleden voor het eerst in hun hondenleven. Zo te zien klikte het. Aan mensen kun je meestal zien of je met een mannetje of vrouwtje te maken hebt, bij hondjes blijft dat gissen. Hebben we hier te maken met een mannetje en een vrouwtje? Je weet het niet, er schijnen ook honden te bestaan die homoseksueel zijn. 

Of niet, WillemWever? Ja, er bestaan zeker dieren die homo zijn! Bij flamingomannetjes komt het bijvoorbeeld voor. Er zijn verschillende diersoorten waarbij de dieren homoseksueel kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld koeien, apen, vleermuizen, ooievaars en leeuwen.
Of honden van elkaar kunnen houden, zou ik zo niet weten. Zullen ze genegenheid voor elkaar kunnen opvatten? Een relatie opbouwen is er niet bij, het gaat puur om lust en bevrediging (denk ik). De menselijke soort streeft vaak een combinatie van lust én liefde na. In elk geval gaat het aftasten en opbouwen van het eerste contact anders dan dat de hondjes die u ziet dat doen. Direct elkaars achterwerk besnuffelen, elkaar aan de bek lebberen, zie bovenste foto, wat mensen ordinair en plat vinden, is voor hondjes heel normaal. Volgens onderzoeken ruiken ze 1000 keer sterker dan mensen, het moet toch een sensatie zijn om als hond het achterste van een soortgenoot te besnuffelen.

Wat een losbandigheid en ongeremdheid, dames en heren (lezers, mensen). Geen relaties, alleen maar wisselende contacten. Dat klinkt naar menselijke maatstaven niet best. Geen niveau.
Maar aan de andere kant, bestaan er trouwere zoogdieren, inclusief de mens, dan honden?
Honden leven ongecompliceerd en hebben lak aan conventies. Het is soms om jaloers op te worden. Vond ook Godfried Bomans:
Ik zit mij voor het vensterglas onnoemelijk te vervelen
Ik wou dat ik twee hondjes was dan kon ik samen spelen
Lees hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

1 van die hondjes is van n vrouw in de froukemaheerd die laat haar hond altijd uren alleen buiten