donderdag 20 juni 2013

PLEIN OOST OP DE SCHOP (7)


Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de renovatie van Plein Oost.  Al een week of zes, de meeste arbeid heeft tot nu toe onder de grond plaatsgevonden. De drie foto's die u ziet zijn eergisteren gemaakt, en nog steeds zijn arbeiders met bedrading en buizen onder de klei bezig, er worden kuilen gegraven, elektriciteitskastjes geopend, weer dicht gemaakt, etc. Het zal een aardig centje kosten om ons aller Plein Oost weer een facelift te geven. De tijd zal het leren of het weer weggegooid geld is geweest, of dat de huidige werkzaamheden toch de opmaat naar betere tijden voor dit geplaagd deel van de wijk zullen betekenen.
Ondergetekende heeft er een zwaar hoofd over in. Maar het zou mooi voor de omwonenden van het plein zijn als z'n pessimisme op dit gebied gelogenstraft zal worden.
Op de onderste foto ziet u de plek waar een tribune gebouwd gaat worden, zoals vermeldt om te kunnen zitten genieten van een waterpartij (water dat op verschillende plekken omhoog zal spuiten). Als het klaar is kun je ook verder kijken, bijvoorbeeld naar de schutting waarachter Innersdijk ooit zal herrijzen. Zal het plan wel doorgaan?
 Laten de werkzaamheden op Plein Oost gauw afgerond zijn. Het moet toch mogelijk zijn om in de zomer in de zon van de waterpartij te kunnen genieten? Zou mooi zijn. Voordat de herfst de natuurlijke waterpartijen op het plein laat neerdalen.


2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ja, de gemeentelijke overheid denkt goed mee!

Op die tribune kunnen uiteraard drugs verkocht worden. Bier kan massaal ingekocht worden bij Aldi. Een vrijplaats om te schuilen en te hangen. Gelardeerd met snelle brommers.

Tel uit je winst!

Anoniem zei

stadsfonteinen

De Grontmij en de Universiteit van Utrecht waarschuwen dringend voor de zware bacteriële verontreiniging van stadsfonteinen. Voornamelijk kinderen willen op warme dagen nog wel spontaan in het bassin springen en zich laven aan de verkoelende stralen. Maar onderzoek wijst uit dat ze dat doen in een poel van hondenpoep, vogeluitwerpselen en andere door de stad afgescheiden viezigheden. Kinderen kunnen het water onbedoeld binnen krijgen via de mond of verneveld water, met alle ziekmakende gevolgen van dien. Volgens de onderzoekers is er geen opzet in het spel, maar is er meer sprake van een vorm van achteloosheid.