dinsdag 11 juni 2013

DIT JAAR ÉÉN DAG BRUISEND BEIJUM (21/9)

Vorig jaar in de feesttent
Het duurt nog een hele zomer, maar toch is de datum voor Bruisend Beijum, de 'Uitmarkt' in Beijum voor het seizoen 2013/2014, reeds bekend. De datum? Vorig jaar werd Bruisend Beijum over meerdere dagen uitgesmeerd, gaan de organisatoren terug naar het concept van 2011? Ja en nee. Een der organisatoren: "We hebben besloten om Bruisend Beijum naar een dag terug te brengen, zoals het ook tot en met 2011 het geval was, maar we gaan wel elementen van vorig jaar in de dag integreren."

In 2011 barstte de Sporthal bijkans uit de voegen tijdens Bruisend Beijum. Wat een drukte en wat een kakofonie van geluiden (werd over geklaagd). Vorig jaar werd (Kleurrijk) Bruisend Beijum over vier dagen uitgesmeerd. De mede-organisator: "Dit was achteraf een beetje téveel van het goede. Het is beter om het naar een dag terug te brengen, dit om de spanningsboog scherp te houden." Zoals reeds gezegd, er worden wel thema's van voorgaande jaar meegenomen naar editie 2013.
De bezuinigingen spelen ook een rol mee, vier dagen Bruisend Beijum kost nou eenmaal meer dan één dag.
Noteer het in uw agenda, op 21 september, de dag dat de herfst begint, een spetterende Uitmarkt bij het Trefpunt aan de Beijumerweg.
(Een paar weken daarvoor wordt weer een editie van de Bonte BeijumExpress georganiseerd. De aankondiging volgt binnenkort)

Geen opmerkingen: