vrijdag 14 juni 2013

OVER DE DUURSOAM'N-AVOND IN DE KLEIHORN

Ondergetekende kon gisteravond niet bij de Duursoam'n avond in de Kleihorn aanwezig zijn. Zie ook het blogbericht van een paar dagen geleden. Statenlid Nynke Homan van Groen Links was wel aanwezig. Ze stuurde de beide foto's op die u ziet afgebeeld, evenals onderstaande tekst.


Gisteravond was de eerste voorlichting over zonnepanelen in Beijum. Want waar begin je als je zonnepanelen wilt aanschaffen en waar moet je dan op letten? Op deze vragen kregen de tien geïnteresseerden ruimschoots antwoord. GroenLinks- leden kregen het verzoek van hun Statenfractie om een avond over zonnepanelen in hun eigen buurt te organiseren. Statenlid Nienke Homan mocht dat als Beijumer in de Kleihorn doen. 

Installateurs van Sunrenity vertelden over hoe zij te werk gaan, Marieke Wiersma van Grunneger Power vulde dit aan met algemene informatie. Dat alles werd aangevuld door de gebruikerservaring van een heerdbewoner. Kortom een geslaagde avond met ruimte voor specifieke vragen, zoals of de dakpannen het wel aan kunnen, wat een omvormer is etc. Wil je ook een informatieavond over zonnepanelen bezoeken? Kijk eens op www.duursoamen.nl of mail naar n.homan@provinciegroningen.nl

Geen opmerkingen: