donderdag 6 juni 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (27)

Alle foto's zijn gistermiddag gemaakt, de rechter(boven) een dag eerder. Op laatstgenoemde foto is te zien dat de jeugd de bergen zand rond kruispunt Beijum Zuid als speelplek gebruiken. Een paar dagen geleden werd er ook op de Beijumer rotonde gerolschaatst en geskeelerd. Moet kunnen , zou je zo zeggen, zo lang als ze maar niet vanaf een verhoging naar beneden op de Beneluxweg donderen. Op de bovenste foto ziet u twee heren bezig om aan het begin van het Heerdenpad, rechts ligt de Appelhof naast de Framaheerd, om een klusje onder de grond te klaren. Gaat het goed heren? De rechter: "Ja, we zijn met leidingen onder de grond bezig. De mensen weten vaak niet wat er zoal gedaan moet worden, maar veel voorbereidend werk gebeurt onder de oppervlakte." Een bekend verhaal, er wordt al weken op Plein Oost én West gewerkt. Tot nu toe praktisch alleen maar onder de grond. Gaat het een beetje heren? Dat ging het. De vraag had twee weken geleden gesteld kunnen worden omdat het zo koud was, nu ging m'n zorg meer uit naar het werken tijdens warme temperaturen. 

"Je moet over een uur weer komen, dan wordt er puin over het nieuw aan te leggen fietspad uitgestrooid." Een handige tip, maar de tijd was op. Wat een idee om het fietspad van onderen te verharden met puin. Vroeger zag ik wel eens dat voordat een betonnen vloer in een huis werd aangelegd, puin en fietswrakken in de ruimte werden neergegooid. Nee, geen tijd om het puinrijden te aanschouwen. Wel nog te zien, zie onderen, het bevochtigen van het gedeelte waar het nieuw aan te leggen stuk Heerdenpad komt te liggen. Eerst nat maken, dan puin uitstrooien om vervolgens een mooi fietspad aan te brengen. Nooit geweten, zo leer je nog eens wat.
Op de foto linksboven is te zien dat iemand iets aan het meten was. Waarschijnlijk heeft het met de hoogte van iets te maken, het moet natuurlijk wel allemaal een beetje waterpas lopen (vermoed ik).Op de rechter foto, allemaal groter te klikken, reed een tractor vanaf de rotonde weg richting tijdelijk kruispunt. Dan de foto links, er ligt een partij nieuwe putdeksels te wachten op gebruik. Dat ze mooi mogen blijven liggen, je leest wel eens iets over halve garen die tientallen putdeksels jatten.
De wijk staat prachtig in bloei. En bij dé hoofdingang van Beijum, voor fietsers en automobilisten, bloeit en groeit ook iets moois.


Geen opmerkingen: