donderdag 20 juni 2013

ZOON JASPER GAAT WERKEN IN PA'S (KAP)SALON

Gistermiddag ging ondergetekende weer eens bij kapper Gerrie de Boer naar binnen voor een knipbeurt. Wat was het broeierig buiten, en wat werkte de airconditioning in de kapsalon verademend. De snelle wifi maakte dat deze plek op Winkelplein West een aangenaam oord voor ondergetekende was om te vertoeven. Terwijl de grijze haren op de grond dwarrelden even de mail controleren, een stuk of wat reacties deleten en met de kappersbaas even bijpraten over het wel en wee rond het plein. Maar wat was dat? Liep er nog een manspersoon rond? In het vrouwenbolwerk van salon de Boer? "Ja klopt, dat is mijn zoon Jasper, hij komt hier ook werken." Wordt ondernemersbloed via de genen doorgegeven? Geen idee, maar zoon Jasper gaat na het zojuist behalen van z'n middelbare schoolopleiding naar de drie jarige kappersschool. En ondertussen kan hij praktijkervaring in z'n vaders zaak opdoen.

Vader Gerrie ziet het helemaal zitten met z'n zoon: "Ik stop er nog lang niet mee, maar het is mooi dat m'n zoon ook belangstelling voor het kappersvak heeft. Kan hij mooi later de zaak overnemen. En ik heb ook nog een dochter die geïnteresseerd is om als kapper te gaan werken." Even op de foto dan maar. Rechts ziet u een van de Beijumer ondernemers die het langst aan het roer staat van een bloeiende zaak in de wijk. Links de coming man van de familie de Boer. Pa Gerrie stelt hoge eisen aan het kappersvak, en dat geldt ook voor z'n eigen kinderen: "Na drie jaar kappersschool ben je nog geen goede kapper, daar heb je  minstens zeven jaar praktijkervaring voor nodig."

Zoon Jasper is zeventien jaar oud. Zal hij zich in de toekomst ontpoppen als dé kapper van Beijum? De tijd zal het leren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jasper is wel knapper dan zijn vader. :-)