vrijdag 28 juni 2013

NAAR DE BOERDERIJUM VOOR MODDERDAG(Ingezonden)
Modderen aan de Waterkant met Wijknatuurgidsen

Zondag 30 juni is ‘wereldmodderdag’. Het Centrum voor natuur en Duurzaamheideducatie van de gemeente Groningen (NDE) organiseert samen met Natuurmonumenten in Beijum de natuurexcursie ‘modderen aan de waterkant.’
De Boerderijum in Beijum staat op 30 juni in het teken van modder. Op deze ‘internationale dag van de modder’ kunnen kinderen en volwassenen ervaren hoe heerlijk het is om te spelen in de natuur.  NDE sluit hier op aan met een natuurexcursie in Beijum, de groenste wijk van Groningen. Onder begeleiding van wijknatuurgidsen van Natuurmonumenten kan iedereen deze dag “Modderen aan de Waterkant”.

Zoetwaterdiertjes
In een tocht van anderhalf uur kunnen geïnteresseerden ontdekken hoe de bodem van Beijum er uitziet. Ook wordt er gekeken welke zoetwaterdiertjes er in de sloten en vijvers leven. Hoe heten ze en wat doen ze? Daarna leiden de wijknatuurgidsen de deelnemers langs bermen en slootkanten om te kijken naar wat er aan de waterkant groeit en leeft.  Terug in de Boerderijum kunnen kinderen in de Theeschenkerij een tekening van hun échte of ‘gedroomde’ waterdier maken om mee naar huis te nemen (consumpties voor eigen rekening) of deelnemen aan het modderspektakel van kindercentrum de Mallemolen.

Alle leeftijden
De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Jonge kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een ouder deelnemen. Trek kleren aan die nat of vies mogen worden. Bij nat weer is het handig om laarzen te dragen. De excursie vertrekt om 10.00 uur en om 14.00 uur bij de Boerderijum in Beijum. Er kunnen per excursie 20 mensen mee. Graag van te voren even opgeven bij NDE: 050-3676321 of nde@groningen.nl.


Geen opmerkingen: