donderdag 6 juni 2013

VANDAAG LAATSTE PROKKELDAG BEIJUM


Samen met begeleiding een mooi kunstwerk schilderen

Het is wat aan de late kant, maar beter laat dan nooit. Vanaf afgelopen maandag tot vandaag wordt er in Beijum geprokkeld. Dans en Beweging, muziekinstrumenten maken, schilderen, Zumba, zo maar wat activiteiten die tot dusverre in Pand49 en de Boerderijum werden gehouden. Let op, morgen (Vandaag 6 juni!) wordt de afsluitingsdag in het Trefpunt gehouden in plaats van in de Boerderijum, vanaf half twee tot half vijf bent u hier welkom.

Gisteren Zumba dans
Samen muziekinstrumenten maken

VAN 3 TOT EN MET 6 JUNI GAAN WE WEER PROKKELEN!!  

De Prokkel, een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Vorig jaar heeft de Prokkel in het teken gestaan van de opening van STIP Beijum. Wijkbewoners hebben samen hapjes en drankjes klaargemaakt voor dit feest. De muziek werd verzorgd door cliënten  van “De Zijlen” en gezamenlijk is er een begin gemaakt met het opfleuren van de schutting rondom het terrein van Innersdijk. Dit laatste onder begeleiding van mensen van Pand 49.

Dit jaar is het de bedoeling om nog meer wijkbewoners te betrekken bij de Prokkel. Elkaar ontmoeten en samen dingen doen, zodat we elkaar een beetje leren kennen.

We willen dit doen samen met bestaande 
verenigingen in Beijum. Er worden gezamenlijk workshops georganiseerd waar mensen uit de wijk, met en zonder verstandelijke beperking zich voor kunnen opgeven.

Wij zijn bezig met de volgende workshops: muziekinstrumenten maken, Turks koken, met dieren bezig zijn, schilderen, dans en beweging, plantjes in de wijk planten en wellicht zijn er nog meer goede ideeën. 

Zonder wijkbewoners kan er geen Prokkel zijn, dus doe mee. Zo kunnen we in onze samenleving bezig zijn met samen leven. Het maakt niet uit of je jong bent of oud

Wim van de theeschenkerij toont trots z'n zelf gemaakte muziekinstrument
(Foto's zijn welkom, ook van de afgelopen dagen)


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Watlief

Rita de Wit zei

Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan en er ontzettend van genoten!