maandag 1 juli 2013

MAANDAGOCHTEND (164)Het jaar 2013 is afgelopen nacht om 0.00 uur gekanteld, het eerste half jaar is voorbij en we denderen zonder pardon het tweede bedrijf van het jaar binnen. Zoals het rond oud en nieuw de donkerste dagen van het jaar zijn, zo wordt het nu maar een paar uur per etmaal donker. Wat vliegt de tijd. De laatste week van het schooljaar 2012/2013  is begonnen. Ondergetekende koerst ook weer richting vakantie-stand, over een week of twee sluit dit wijktheater drie weken tot een maand. Over tijd gesproken, zou de tand des tijds het straatbord dat u links ziet afgebeeld hebben aangevreten? Er moet Emingaheerd opstaan, maar u hebt zeer goede ogen als u dat van het bord af weet te lezen. Eigenaardig, alle straat/heerdborden hangen nagenoeg op dezelfde hoogte. Hoe het kan dat er dan één naambord bij hangt dat onleesbaar wordt, en de rest niet? De muur lijkt wat wit aangevreten, maar volgens mij gaat vocht niet door een naambord heen. Zou het door het luchtklepje komen dat onder het bord hangt? Vlakbij heeft iemand een drietal handen op de muur geschilderd. Zie foto rechts. Het lijkt op een vorm van 'wie schrijft die blijft', een gek en een dwaas die niet schrijft op deuren en glazen, maar z'n handafdruk erop zet.

 De meeste hoofdbrekens bezorgd ondergetekende de sticker die boven op een biobak zit geplakt. Zie foto boven, een paar dagen geleden gemaakt. Nou ja, hoofdbrekens, op zich is de bedoeling ervan helder. Iedereen weet dat je de zwarte- en groene bak dusdanig voor een periodieke ophaal-of leegmaakbeurt langs de weg moet zetten, dat de vuilnisbak het ding in een keer bij de hengsel kan pakken. Heel erg vervelend als de vuilnisman of vrouw 's ochtends eerst een vuilnisbak moet omkeren voordat ie richting vuilniswagen kan worden gekruid. Wat doe je zo'n noeste werker aan op de vroege ochtend. Allemaal goed en wel, maar dat de milieudienst er stickers tegen aan gooit wekt verbazing. Zijn die niet erg slecht voor het milieu? Vooral als ze loslaten, rotzooi, zwerfvuil, etc.

Hoeveel geld zullen al die stickers die op vuilnisbakken in de stad zitten geplakt gekost hebben? Had er niet beter een campagne in de kranten en op tv kunnen verschijnen? Zet uw container goed langs de weg, denk aan de vuilnisophaler. De Arbo-dienst ziet er op toe dat het de vuilnisophaler niet onnodig in de rug gaat schieten omdat hij of zij ook nog een container om moet draaien voordat het ding naar de vuilniswagen wordt gereden. Hebt hart voor uw vuilnisophaler, zet u container met hengselkant aan de straatkant. Zoiets.

De preek van de week blijft dit keer achterwege. Of het moet zijn: zet u container komende week goed langs de straat. Denk aan het welzijn van uw kwetsbare vuilnisophalers. Het is al zulk zwaar werk, en dan moeten ze ook nog een container omdraaien.
Een prettige laatste schoolweek toegewenst. En sterkte voor de mensen van De Doefmat en De Dijk die hun vertrouwde school deze week definitief los moeten laten. (Afgelopen vrijdag maakte ondergetekende nog een video bij De dijk, komt vanmiddag online)

Geen opmerkingen: