donderdag 4 juli 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (31)

Op de foto ziet u de plek waar de komende dagen van alles staat te gebeuren. Komende zondagochtend wordt het nieuwe viaduct tussen de twee op de voorgrond staande fundamenten gereden. Op de achtergrond ziet u het terminale Heerdenpadviaduct. Het zou een mooie prijsvraag zijn: hoeveel miljoenen fietsers zijn hier de afgelopen ruim dertig jaar gepasseerd? Naar verluidt wordt morgen een begin gemaakt met de sloop van het viaduct. Hoeveel mensen hebben via deze route voor het eerst kennisgemaakt met de groenste, gekste en bijzonderste wijk van de stad Groningen? Ondergetekende was er in ieder geval een van, halverwege de jaren tachtig was dat. Ruim een uur fietste hij in het doolhof Beijum rond voordat hij het feestje waarvoor hij was uitgenodigd vond.
Sentimenteel doen heeft geen zin, de vooruitgang dendert onherroepelijk voort. Hét fietspad van en naar de stad wordt de komende weken een meter of vijf, zes naar deze kant, de plek waar vanuit de foto werd genomen, verplaatst. Nogmaals vanuit deze kant bekeken, het viaduct zal gaan bestaan uit een wegverbinding Beijum- De Hunze v.v. met daar aansluitend een nieuw stuk Heerdenfietspad van en naar de stad. Het viaduct is op de linker foto te zien. Het bord op de rechter foto geeft aan dat zowel Beijum als ook De Hunze even niet via kruispunt Beijum Zuid te bereiken zijn. Wat een ongemak. Maar de verlossing voor automobilisten is nabij.
(In principe zal ondergetekende zondagochtend verslag doen van het 'inrijden' van het viaduct over de Beneluxweg. Dat is nog niet helemaal zeker. Voor Beijumers, Hunzenaren, andere belangstellenden, die geen zin hebben om vroeg op te staan en lekker vanuit hun luie bed het spektakel willen volgen, bekijk dan, kopje koffie, warm ovenbroodje, eitje, de operatie via de webcam.

1 opmerking:

Anoniem zei

http://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/_nieuws/toon/Item/ontbijt-voor-buurtbewoners-bij-plaatsing-nieuw-viaduct-ring-oost/