maandag 8 juli 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (21)


En toen viel het stil op Plein West. Een week of zes achtereen werd er hard gewerkt om voorbereidingen te treffen voor de uitvbreiding van de Lidl. Zes weken achtereen lag het plein op de schop omdat er allerhande buizen, draden en leidingen (om)gelegd moesten worden. In juni zouden de werkzaamheden, de aanbouw van de Duitse grootgrutter, vervolgd worden. Maar het is al drie weken doodstil. Het is sowieso al rustig i.v.m. de zomerperiode. Nog rustiger is het omdat bloemenzaak Aroen is opgedoekt. De beide heren van de computershop hebben het ook rustiger dan normaal. Daar zou toch al lang een noodingang door de winkel naar de Lidl hebben moeten lopen? Althans, dat waren de mondelinge afspraken. Er gaan geruchten over een aannemer die failliet zou zijn gegaan. Ook zouden de palen die in de grond geboord moeten worden te kort zijn afgeleverd. Wat is er toch aan de hand? Waarom duurt het allemaal zo lang? Niemand die het weet. In elk geval wordt de eigenaar van de computerwinkel, rechts op de bovenste foto, twee weken tevoren ingelicht. Tenminste, dat is de afspraak. Maar je zou er toch kregel van worden? De baas heeft z'n winkel al twee maanden aangepast voor de verbouwing van de buurman-Lidl en het duurt maar en het duurt maar. De laatste geruchten zijn dat de verbouwing pas na de bouwvak gaat beginnen. Zo ja, dan zit dit deel van Beijum de hele herfst met de heisa opgescheept. Terwijl het toch zo handig zou zijn geweest als de werkzaamheden gedurende de luwe zomermaanden had plaatsgevonden.

Op de linker foto ziet u het lege pand waar de bloemenzaak in heeft gezeten. Het zal bij de Lidl worden aangetrokken. Je zult zien dat het zo drie maanden leg staat voordat er iets mee gaat gebeuren. Een beetje negatief gesteld, dat wel, maar wat kan de Lidl de leefbaarheid op en rond Plein West schelen?

Ondertussen is het redelijk duidelijk dat het postkantoor van Beijum oost naar West zal geen verhuizen. De Primera zoemt als mogelijke  locatie rond, evenals de AH. De ontwikkelingen gaan even heel traag op Winkelplein West.

2 opmerkingen:

Corry Bijma zei

De werkzaamheden omtrent Lidl beginnen 12 Augustus,
omdat ze dan ook gaan heien
komen ze eerst de woningen hier inspecteren op scheuren.
groeten Corry Bijma

Anoniem zei

En hoe zit het met bouw Innersdijk en nieuw Gezondheidscentrum (het derdengebouw) Plein Oost?