maandag 1 juli 2013

TEGEN KINDERPROSTITUTIE.......IN BEIJUM

Evert Sulman uit Beijum is sinds kort bestuurslid geworden van Home of Change, een organisatie die kinderprostitutie wil aanpakken. Niet alleen in verre Aziatische landen, nee ook in Groningen. In Beijum..
Hij mailde vanochtend: 'Gisteren ontdekte ik een artikel in het Dagblad van het Noorden van vrijdag over Beijum. Kinderprostitutie in de Wibenaheerd. Ik was zeer geschokt. In mijn eigen straat! Het is iets waar we als Beijumers van bewust dienen te zijn, denk ik. Hoe meer mensen bewust zijn van dit probleem, hoe sneller er naar de politie gestapt wordt.'

Op HomeOfChange staat:
Home of Change heeft het er geregeld over dat mensenhandel en gedwongen prostitutie niet alleen gebeurt in landen als Cambodja of Thailand, maar ook in ‘onze achtertuin’. Dit weekend werden we heel dichtbij met dit gegeven geconfronteerd.

In de straat van een van onze nieuwe bestuursleden is namelijk een peeskamer voor kinderprostitutie ontdekt. We zijn enorm geraakt door dit bericht. Het zet ons stil bij waar we in geloven en beseffen opnieuw dat het zaak is dat we ons met elkaar blijven inzetten voor de beƫindiging van mensenhandel en moderne slavernij. Onderstaand het nieuwsartikel uit het Dagblad van het Noorden
:

In Beijum heeft de politie een peeskamer ontdekt voor kinderprostitutie. Een woning aan de Wibenaheerd fungeerde als zogenoemde ‘afwerkplek’. Een 26-jarige Italiaanse man, volgens zijn advocaat met een laag IQ, heeft de drie meisjes van 16 en 17 jaar aangeboden via advertenties op Speurders.nl. Diverse mannen hebben seks gehad met deze minderjarige meisjes. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er meer meisjes en vrouwen gedwongen zijn tot prostitutie. Het geld moest worden afgedragen aan de Italiaan. De ‘klanten’ kunnen worden beschouwd als verdachten in het strafrechterlijk onderzoek. De Italiaan had ook een woning aan de Bedumerweg. Dit melde het Dagblad van het Noorden afgelopen vrijdag.

Dit is een voorbeeld van dat niet alleen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag gedwongen prostitutie en moderne slavernij plaatsvindt. Dus ook in onze wijk! Met onze tieners! Ook in een buitenwijk als Beijum in een provinciale hoofdstad als Groningen zijn kinderen gedwongen tot prostitutie. Onlangs kwam er voor het eerst een rapport uit over kinderhandel in Nederland (van Amnesty International), waarbij ook gekeken is naar de ‘binnenlandse handel waarvan met name Nederlandse minderjarigen het slachtoffer zijn’ ‘door middel van de loverboymethode voor seksuele uitbuiting’. In de registratie van mensenhandel komen kinderen steeds vaker voor! Dit onrecht gaat helaas ook niet aan onze wijk voorbij. 

(Afbeeldingen ook van genoemde site)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat vreselijk, die jonge meiden handen er van Af!

Anoniem zei

Ja, schokkend om te lezen, je kunt er met je verstand niet bij. Maar toch niet zo verwonderlijk dat zoiets juist in Beijum-Oost voorkomt.
Henk Kamminga