woensdag 10 juli 2013

EEN SNELLE, STRAKKE AUTO ONDER DE KONT

Het valt niet mee om een blogbericht te maken over m'n bijna een half jaar in eigendom hebbende vw-Passat. Nee, er is geen rouw en verdriet meer om het afscheid van m'n oude vriendin Jetta, dat leed is wel geleden.

Autodokter Koos Visser houdt niet van stinkende wonden, het is bepaald geen zachte heelmeester. 'Nait soezen, hier heb je een prima andere auto, niet zo sentimenteel doen want deze auto rijdt uitstekend.' En zo is het, ondergetekende heeft nog nooit zo'n goede, snelle en strakke auto onder de kont gehad als nu het geval is. Wat tuft het ding geweldig over de noordelijke wegen. Ding? Niet alleen over de noordelijke wegen, binnenkort gaat het oostwaarts met de Passat. Afgelopen dinsdagmiddag werd het voertuig even vakantie-klaar gemaakt. Wat olie bijgieten, de koelvloeistof nakijken, bandenspanning controleren, dat soort dingen.

Er was nog een vreemd mankement te bespeuren, de chauffeursdeur hing om de een of andere reden een centimeter naar beneden, je kon de deur alleen nog maar dicht krijgen door hem met een forse dreun richting auto te gooien. Dokter Koos ging weer niet al te zacht te werk om het euvel te verhelpen. U ziet hem op de foto een krik onder de deur schuiven, hiermee werd de deur weer een beetje terug gebogen, naar boven toe.

Bij m'n Jetta had ik zoiets amper kunnen verdragen, alsof ik dan wist: ze heeft pijn door de ingreep. Met deze Passat ligt dat anders, de relatie is veel zakelijker van aard. Noem het maar een professionele afstand. Soms kan een functionele relatie beter werken dan een intieme. Zo ook met m'n nieuwe auto (een koosnaampje bedenken lukt maar niet).
Het is een verstandshuwelijk tussen de nieuwe auto en ondergetekende. Maar zo'n relatie kan erg lang stand houden.

Zie de heren Visser, vader en zoon, bezig met de auto. Ze wilden niet pontificaal op de foto, ijdelheid is hun vreemd, daarom maar even zo.
Hoe ging die slogan ook nog maar? Koop bij de man die ook repareren kan.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Is winst een leuke naam?

Anoniem zei

Is windy een leuke naam?

Anoniem zei

moet nog wel wennen aan Johan in die grijze wagen - die rooie zat je als gegoten.