zondag 7 juli 2013

ZESHONDERD MENSEN ONTBETEN, ALDUS NOS.NL

De schatting van ondergetekende al zouden er 100 mensen aan het ontbijt op de ringweg hebben meegedaan, zie vorig blogbericht, was wel erg aan de magere kant. Het blijken er maar liefst zes keer zoveel te zijn. Ondergetekende nam bovenstaande foto iets na twaalf uur vanmiddag van z'n eigen tv. Het spektakel  bij Beijum Zuid werd kort aan de Nederlandse kijker voorgeschoteld. Op deze pagina van Nos.nl staat onderstaand verslag. Er staat ook een video + enkele foto's en een audio-verslag van de happening bij.

Door verslaggever Karin Alberts

Het was even schrikken voor de provincie Groningen: 600 buurtbewoners meldden zich de afgelopen week aan voor het ontbijt op de ringweg rond de stad Groningen. Men had gerekend op maximaal 150 belangstellenden. De cateraar kreeg opdracht wat ruimer in te kopen. Met succes. De tweeduizend broodjes, croissants, bakken vol roerei en spek bleken voldoende.

Het is een ontbijt met spektakel. Honderd meter verderop staat een 1200 ton zwaar viaduct op een onderstel met honderd wielen te wachten tot het naar zijn definitieve plaats wordt gereden. Het is het sluitstuk van twee jaar werkzaamheden om de doorstroming op de ring te verbeteren.
Bedankt
Projectleider Bart Bouma: "Het ontbijt is bedoeld om de omwonenden te bedanken voor hun geduld. We hebben toch best wat overlast veroorzaakt." Twee vriendinnen op leeftijd zitten aan een van de lange tafels met rood-wit geblokt zeil. Overlast? "Ach, als je wat wilt vernieuwen, krijg je eerst rommel", zegt de een. Ze zijn tevreden over het resultaat. "Geen stoplichten meer op de ringweg, je kunt straks lekker doortuffen."

Het viaduct is naast de ringweg gebouwd, waardoor de ringweg maar één weekend lang dicht hoeft. Om 9.15 uur zet het gevaarte zich in beweging en rollen de honderd wielen het viaduct richting zijn definitieve plaats. Alles gaat soepel, maar daar is veel rekenwerk aan vooraf gegaan, vertelt Bouma. "Er is maar een paar centimeter speelruimte dus het luistert erg nauw." Om 10.00 uur blijkt dat er geen rekenfouten zijn gemaakt.

3 opmerkingen:

Martin zei

Als het maar Gratis is dan komen ze wel uit hun nest

Anoniem zei

Fantastisch;deze mega klus, complimenten aan iedereen dit dit zo hebben georganiseerd!

Wilko zei

Zeker weten, knap stukje werk

Maar zoals bekend zijn wij Hollanders goed in weg en water bouw