zaterdag 13 juli 2013

LEKKER VISSEN IN HET BOTERDIEP

Bovenstaande foto maakte ondergetekende eergisteren vanaf de loopbrug tussen Beijum en de Groningerweg. U weet misschien wel, de loopbruggen met van die vreselijk dichtklappende ijzeren hekjes. Ondergetekende ging een boodschap doen in de Duitse bouwmarkt die u gedeeltelijk links ziet staan. De bouwmarkt was de laatste dagen in het nieuws omdat een Asser wethouder 'twee boortjes achteloos in z'n borstzakje had gestopt.' Een komkommer-nieuwsrel was geboren en de moraalridders onder ons schoten met scherp. Hoe ging die bijbelse spreuk ook maar weer? Wie vrij is van zonde werpe de eerste steen.

Maar goed. Twee jongemannen stonden op betonnen 'pieren', te vissen (hoe moet je die dingen noemen?). Het zag er vredig uit. Of ze een visvergunning hebben is me niet bekend. Dat de passerende auto veel sneller reed dan de toegestane snelheid (30km) is wel een feit. Tussen de 50 en 60 km/uur, naar eigen inschatting. Als iedereen zich aan de regels zou houden kun je hele beroepsgroepen opdoeken. Politie, het OM, conducteurs, douaniers, belastingcontroleurs, etc. Sommige mensen moeten zich schijnbaar strikter aan de wet houden dan anderen. Wethouders.
De hoge bomen langs weerskanten van de Zuidwending vangen veel wind. Zo ook degene die hier vlakbij twee boortjes' achteloos' in z'n zak stopte. Een beetje dom. Hij had hier beter met 70 km/uur voorbij kunnen scheuren. Er zit nogal een gevoelswaarde-verschil tussen de woorden dief en snelheidsovertreder.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi !