dinsdag 2 juli 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (31)

De spanning bouwt zich op rond ons aller kruispunt Beijum Zuid. Komend weekend gaat het gebeuren, dan zal het viaduct dat u op de rechter foto ziet naar de plek van bestemming worden gereden. Verkeer van en naar Beijum Zuid moet al een paar dagen noodgedwongen via de busbaan naar het kruispunt Kardinge. Op bovenste foto is te zien dat het tijdelijke kruispunt voor alle verkeer is afgesloten.

Ring Oost ter hoogte van Beijum-Zuid van vrijdag 5 tot maandag 8 juli afgesloten


Van vrijdagavond 5 juli 19.00 uur t/m maandagochtend 8 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid/De Hunze afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe viaduct.
Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via Ring Noord/Ring

 Het ernaast gelegen huidige fietsviaduct wordt dan gesloopt. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg.

Bestemmingsverkeer
Bestemmingsverkeer voor de wijken Lewenborg, Kardinge, Ulgersmaborg en Beijum-Zuid kan wel gebruik maken van de Oostelijke Ringweg. Deels wordt dit verkeer geleid via een omleidingsroute door Beijum-Noord/Zuid en de busbaan Kardinge. De omleidingsroute is met gele omleidingsborden aangegeven.
Over drie weken lijkt het meeste 'leed' geleden:

Viaduct en fietspad Beijum-zuid/De Hunze vanaf 22 juli geopend

Vanaf 22 juli kan het verkeer gebruik maken van het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid en De Hunze. Het verkeer kan dan vanuit uit de Hunze naar Beijum-Zuid rijden en vice versa. Dit geldt ook voor fietsers.
Ook is het dan mogelijk om vanuit De Hunze gebruik te maken van de busbaan richting Kardinge v.v. Fietsers kunnen vanaf 22 juli weer gebruik maken van het Heerdenpad (fietspad) én het nieuwe viaduct. Vanaf eind september is het weer mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en/of De Hunze in- en uit te rijden.

Geen opmerkingen: