woensdag 3 juli 2013

OP VOSSENJACHT


 Tientallen kinderen doorzochten vanochtend de omgeving van de Bentisma- en Grevingaheerd, alsmede een gedeelte van het Groene Hart. Zitten er nog aparte snoeshanen langs de weg? Ja hoor, Italiaanse pizzabakkers, een cowboy, voetbalsupporter, politie-agent, een vreemde verslaggevende man op klompen met een camera in de aanslag, een laptop en een bloknoot, etc. Laatstgenoemde kon als vos niet van z'n standplaats af gaan om collega vossen op de foto te zetten. Wél kon hij passerende vossenzoekers op de gevoelige plaat vastleggen. Kijk toch eens, zijn het geen schatjes? De toekomst van Beijum, alle kleuren en soorten door elkaar heen.
U ziet kinderen en leerkrachten van De Heerdstee bezig met het jaarlijkse afsluitingsritueel. Vossen vangen. Op de linker foto staat meester Erik schots en scheef met een paar vossenzoekers. Was hij niet ooit de haardloper Huuzengoa?
Er gebeurt het nodige op schoolgebied in de wijk. Een dezer dagen een interview met de nieuwe directeur van wat nu nog De Doefmat en De Dijk is. U weet, vanaf komende vrijdag behoren laatstgenoemde schoolnamen tot het definitieve verleden.

Geen opmerkingen: