zaterdag 13 juli 2013

BEIJUM IS IN VAKANTIESTEMMING

Beijum lijkt langzamerhand leeg te lopen. Gedeeltelijk althans. Her en der worden vouwcaravans ingepakt, tenten gecontroleerd, auto's volgepropt en de tassen gepakt. Op de linker foto ziet u een vouwwagentje dat naar verluidt over een paar dagen over de Franse tolwegen zuidwaarts zal rijden. Wat zal er in gaan? Ik schat in, een gastank, slaapzakken, een tent, kookspullen. Misschien een paar boeken? Spelletjes. Paraplu's die beter niet gebruikt hoeven te worden. Maar dan, zie bovenste foto. Vanmiddag gemaakt. Twee jonge mensen op weg naar het Zilvermeer. Een surfplank op de fiets. Plus andere attributen die met watersport te maken hebben. Dame, heer, mag ik een foto van jullie maken? Een Engelstalig antwoord kwam retour. Even doorvragen: "We are from Italy." Ze waren op weg naar het Kardingermeer, zoals u wilt: het Zilvermeer. Niet te vatten, toeristen in Beijum.

Ja, het schijnt mogelijk te zijn, Italianen die op vakantie gaan en in Beijum uitkomen. Meestal is het omgekeerde het geval. Denk ik. Wie weet hebben ze de tijd van hun leven en vergapen ze zich aan een aparte wijk binnen de stad Groningen. Stel dat ze twee weken zomers weer hebben, wat een recreatiepark Kardinge en wat een plas (Zilvermeer) hebben ze dan tot hun beschikking. De wijk jubelt er over. Zomer. Met onvervalst zomerweer.

In Beijum moeten blijven(financiën?) is ook niet verkeerd. Barbecueën in de tuin. Tot laat op de avond bier drinken. Of een fles wijn soldaat maken. Wat een rust, want de buren zijn weg.
Naar het schijnt, maar je weet het hier maar nooit, blijft het aanhoudend zomers.

Geen opmerkingen: