woensdag 2 juli 2014

'DE KONING TE RIJK' (Vip-première Warchild op De Heerdstee)

In het kader van de VIP-première 'Koning te Rijk', een Warchild-musical opgevoerd door kinderen van groep acht van de Heerdstee, kwam gisteravond hoog bezoek naar Beijum. U ziet hem op de bovenste foto zitten wachten op wat komen zou. Nicolas Iverson zong in Holland got Talent z'n eigen verhaal hoe hij als kind de oorlog meemaakte. Tegenwoordig zet hij zichzelf in voor kinderen die slachtoffer van oorlogen waar ook ter wereld zijn geworden. Waarom een Vip-premiere voor de kinderen van de Heerdstee? In mei werd bekend:
Vandaag kregen de leerlingen van de Koningin Emmaschool in Apeldoorn, de Heerdstee in Groningen, Gooilandsschool in Bussum en De Wichelroede in Udenhout te horen dat ze winnaars zijn van één van de vier VIP-premières van War Child.  Guus Meeuwis gaat op 27 juni naar de landelijke première in Bussum. Nicolas Iverson, bekend van Holland’s Got Talent, zal op 1 juli de uitvoering in Groningen bijwonen en op 10 juli in Udenhout. Laura van Kaam gaat op 11 juli naar Apeldoorn. Naast deze bijzondere gast ligt er ook een rode loper klaar en arriveren de achtstegroepers als echte sterren per limousine. Warchild.nl.
Bekijk de video en zie hoe de musicalsterren als echte VIP's werden verwelkomd. Wat een daverende voorstelling gaven de kinderen. Het was niet mogelijk om de hele voorstelling op te nemen, naast de ontvangst per limousine en de vraag aan Nicolas Iverson wat hij er van vond, kwam ook nog een medewerkster van Warchild aan het woord.
Nicolas Iverson is in 1985, als derde zoon uit een christelijk gezin van 6 kinderen in Angola, Luanda geboren. Als kind wilde Nicolas zanger worden, zijn grootste voorbeeld was Michael Jackson. Zijn ouders noemde hem, mon a Paris (kind uit Parijs), naar de gelijknamige titel van het allereerste liedje dat hij meezong. Nicolas zijn passie raakte abrupt verstoord toen hij op vier jarige leeftijd geconfronteerd raakte met de uitbraak van een burgeroorlog. Een rebellenleger van mannen met legergroene kleding, grote geweren en een munitieketting, trok in 1989 van streek naar streek om kinderen te ronselen. Jongetjes die sterk genoeg waren om een geweer te dragen, en als kindsoldaten deel zouden uitmaken van het leger. Uit angst voor eigen leven werden Nicolas en zijn familie gedwongen te vluchten naar Europa.
In Nederland kwam het gezin terecht in verschillende asielzoekerscentra in Veendam. Lees hier.

Ook op de video, en het benoemen waard, de kinderen van groep acht hielden onlangs een sponsor zwem-activiteit voor Warchild. Ze zwommen ruim 750 euro bij elkaar...En Nicolas Iverson zingt..
Om 1.10 verscheen vannacht op www.nos.nl:
De VN telde in 2013 meer dan 4000 kindsoldaten wereldwijd, maar zegt dat het werkelijke aantal waarschijnlijk duizenden hoger ligt.
Vorig jaar is de Nigeriaanse islamitische terreurgroep Boko Haram toegevoegd aan de VN-lijst van organisaties die kinderen misbruiken. De groep pleegt volgens de VN "onbeschrijflijk geweld tegen kinderen".
Op de "lijst van de schaamte" staan nu acht regeringslegers en 51 gewapende groepen die kinderen ontvoeren en gebruiken als strijder of seksslaaf, of die kinderen vermoorden, verminken en verkrachten. Dit gebeurt onder meer in Zuid-Sudan, de Centraal Afrikaanse Republiek, Somalië, Syrië en Irak.
Foto onder, Nicolas zingt zijn 'levenslied'. 
Bekijk de video, zie onder.

Geen opmerkingen: