zaterdag 12 juli 2014

JONGE BOMEN HEBBEN WATER NODIG

De afgelopen winter zijn op verschillende plekken jonge bomen in de wijk in de aarde gezet. Deels ter vervanging van oude en zieke bomen, deels ter aanvulling van 'gewoon groen.'
De jonge bomen moeten met het huidige warme weer wel genoeg te drinken krijgen, anders begeven ze het. En dus rijdt er een tractor met watertank door de wijk(stad) om de boompjes van voldoende vocht te voorzien. Zoals afgelopen week, zie foto. De jongeman die de bomen water geeft wilde wel even op de foto. Het is een mooi beroep, met een tractor door de stad trekken om jonge boompjes drinken te geven. Van harte gegund. Maar de blogger kreeg tijdens het nemen van de foto ook sympathie voor het plan van de gemeente Groningen om groenonderhoud aan bewoners van een wijk uit te besteden. Als een buurtbewoner drie keer per week een emmer water bij een dergelijk jong boompje neerplenst, scheelt dat toch heel wat voorrijkosten en arbeidsloon.

28 opmerkingen:

Anoniem zei


Ja Johan misschien wel maar kijk nou toch eens naar deze aardige, en volgens mij, lieve jongeman.
Stel dat dit z'n bijbaantje is.
Dan wil je toch niet op je geweten hebben dat hij deze inkomsten moet missen?
Ja ik weet, het is weer een kwestie van dubbel ;-)

gr, Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik heb, in overleg met Staddeelbeheer, het tuintje naast mijn woning onder handen genomen. Het verslag erover ligt op de stapel.

Anoniem zei


is het een tuintje van de algemeenheid, Willem of...

gr, Therèse

Anoniem zei

Toch weer grappig om te lezen hoe buitensporig de blogger onder mind control van de overheden staat. Aan de ene kant laat ie zich totaal uitzuigen met milieubelastingen en verontreinigingsheffingen, aan de andere kant wil ie zelf de openbare boompjes water geven. Zijn hier nog meer mensen die niet snappen dat ze een vijand van zichzelf zijn geworden ?

Willem Pauwelussen zei

Ja, hier is er zo eentje.

Ten eerste dacht ik dat milieubelasting en verontreinigingsheffing hetzelfde was en er is er maar eentje dus dat meervoud is me dan ook onduidelijk, nog afgezien van de vraag hoe je door 1 belasting totaal uitgezogen kunt worden.

Ten tweede snap ik niet wat je zorg voor de planten in je omgeving met de verontreinigingsheffing te maken heeft want die gaat bij mijn weten uitsluitend over het hetgeen je o.a. door het toilet spoelt, om op die manier de oppervlaktewateren van de overdaad aan (afbreekbaar) huishoudelijk afval te ontdoen. Vraag het de SP anders maar want die hebben er indertijd landelijk (weiger-)actie tegen gevoerd.

Ten derde snap ik niet hoe ik een vijand van mezelf word als ik me bekommer om het groen bij mij in de buurt. Ik dacht juist dat ik dicht bij mezelf stond als ik dichtbij de natuur sta en de boompjes en struiken de verzorging geef waar de boys van Iederz door de bezuinigingen niet (meer) aan toekomen.

Nee meneer, die vijand van jezelf is die stem in je (je eigen mind control) die altijd maar loopt te kankeren dat het de schuld van de maatschappij, van de regering, van de kranten, van de politiek, enz enz is dat niemand zich precies zo gedraagt als jij het voor wenselijk houdt.

Anoniem zei

"Ze" hebben hun werk bij jou goed gedaan Willem ! Jammer voor jou dat je 't spel pas gaat snappen wanneer je straks in een Tokkie-container aan de rand van de stad zit (ze hebben je al in een achterstandswijk anders wordt de overgang straks te groot voor je), omdat je geen eten meer kunt kopen, naar de voedselbank moet, de jaarlijkse buitensporige huurverhogingen niet meer op kunt brengen, je huisdier weg moet doen. Jouw frustratie is al lang verdoofd...elke vorm van kritisch nadenken is al in jouw over aangepast koppie gesmoord. Droom lekker verder Willem. En blijf vooral "positief" denken. Dan doe je precies waartoe je gemanipuleerd bent en waaraan je ten onder zult gaan.

Anoniem zei


Waar is toch vriendin Gretha?
Ik mis haar/hem al een tijdje.
Kent anoniem 12.43 uur haar misschien toevallig?

gr, Therèse

Willem Pauwelussen zei

Mijn frustratie is niet verdoofd, die is er gewoon niet. Dankzij mijn kritisch denken, die ervoor waakt dat ik de eigen eventuele onlustgevoelens niet op de 'buitenwereld' projecteer. Laat mij maar dromen, en blijf jij maar lekker zitten in je dagelijkse nachtmerries over al die boemannen om je heen die je al dat verschrikkelijks aandoen.

Manipulatie is juist de mensen ontevreden houden: door soapseries in luxe woonvilla's, door mensen in reclameboodschappen die tot onwaarschijnlijke 'schoonheid' zijn gefotoshopt. Dat moet ik ook! En zo wordt de ontevredenheid en daarmee kooplust aangewakkerd.

Ook dat houdt op als je ziet dat alleen innerlijke rijkdom van blijvende aard is. Steunend op je innerlijke rijkdom kom je tot positief denken want alleen positief denken kan tot iets positiefs in de wereld leiden. Het enige wat dan ten onder gaat is je geloof in je eigen ongeluk. Ik heb te doen met mensen die niet (willen) zien dat ze zelf de regisseur van hun eigen leven zijn.

Anoniem zei

Fijn dat er voor dit kabinet nog volop ruimte bij Pauwelussen is om hem te korten op zijn huursubsidie, hem zijn zorgtoeslag in te laten leveren, gewoon zoals gepland de mantelzorgboete door te laten voeren en zijn inkomsten verder terug te schroeven. Hij raakt toch niet ontevreden of gefrustreerd; hij creëert immers voor de volle 100 % zijn eigen zelfgenoegzame wereld en realiteit. Van hem geen wanklank gehoord wanneer die Moestuinmevrouw straks met haar mobiele guillotine langs zijn deur komt en hij beleefd zal vragen waar hij zijn hoofd precies neer moet leggen om er af gehakt te worden. Gewoon een drionpil verpakt in een radijsje uit de staatsmoestuin slikken mag ook, zolang men maar geen aanspraak meer maakt op uitkeringsgelden die veel beter gebruikt kunnen worden aan het verhogen van de bonussen van bankiers en de restauratie van de buitenverblijven der pvda-kopstukken. Ga vooral door Willempie om je oogjes in gezapigheid, onverschilligheid en algehele apathie dicht te laten drukken. Van jou zullen de graaiers en zakkenvullers geen last hebben.

Willem Pauwelussen zei

Je zult mij nooit horen ontkennen dat het feit dat we doorlopend op van alles in toenemende mate gekort worden in wezen niks anders dan stelen is. Ik heb hier vaak genoeg laten horen dat de rente die op staatsleningen wordt betaald feitelijk geld wegschenken is aan diezelfde financiële markten die ook nog eens overal op de wereld 'legitiem' de belasting ontduiken. In wezen is dat niks anders dan het graaiende grootkapitaal.
Maar het is wat anders of je je daardoor laat frustreren, overal kwaadwillige boemannen ziet die het op jou en anderen gemunt hebben en je zo hardnekkig in je zelfgekozen slachtofferrol blijft zitten of dat je probeert door samenwerking, inzicht in maatschappelijke processen en in redelijkheid zoeken van medestanders daar wat aan te doen.
Inderdaad, we maken er een puinzooi van: minstens 1 mi9ljard mensen die niet te vreten heeft, en een broeikaseffect waar we binnen 10 jaar onze aarde onherstelbare schade mee hebben aangebracht.
Maar die wereld, die jij als een nachtmerrie ervaart waarbij je de moed maar in gramschap moet opgeven, kent ook liefde, schoonheid, creativiteit. Die wereld kán wel veranderen, maar alleen als we daarbij aansluiten en daardoor inzien dat het zo niet verder kan. Alleen als we samen willen gaan zien dat we de verheerlijking van de hebzucht moeten loslaten en daarvoor in de plaats de opbrengsten van onze wereld samen moeten gaan delen.
Maar dat lukt niet door jezelf gezapig en onverschillig in je negatieve apathie dicht te drukken. Dat lukt alleen als je je met anderen verbindt, en op basis van negativisme zal dat nooit lukken. Dan laat je je willoos en zelfgenoegzaam de kop afhakken, en het laatste wat je dan in je eenzame stervensuur roept is: ik had lekker toch gelijk!

Anoniem zei

Kan iemand mij ook vertellen waardoor er in het hoofdbericht sprake is van 10 reacties en er in de betreffende kolom maar 8 stuks staan ? Johan zal toch niet al weer voor moraalridder hebben gespeeld ?

gr, Therèse

Willem Pauwelussen zei

Tel nog maar eens Therèse, het klopt echt wel.
En wees maar blij dat Johan althans de ergste shit nog blokkeert.

Anoniem zei


Willem, weet je wat?

de reactie van 14 juli 18.49 uur heb ik, zover ik weet, NIET geschreven!
doodeenvoudig omdat ik Johan nooit of te nimmer moraalridder zou noemen!!!
verder vergelijk ik nooit de reactiecijfers enz. met elkaar.

Is er geen mogelijkheid om te checken, vraag ik me??

gr, Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik denk dat het voor Johan ondoendelijk is om alles uit en te na te checken.
Persoonlijk vind ik het altijd een rustgevende gedachte dat niemand voor zijn geweten kan weglopen.

Anoniem zei


Haha Willem, en alweer geef ik je gelijk, lol.
Niemand kan voor zijn geweten weglopen.

Zo ook niet diegene die mij ervan beticht, vele euro's voor boeken van een school ontvangen te hebben.
Wel een GROTE b*k hebben als anonieme maar dan te LÁF zijn om met zijn/haar detaile's op de proppen te komen.

nee, ook dit sujet kan niet voor zijn/haar geweten weglopen :-)!

gr, Therèse

Anoniem zei

Als je 't mij vraagt is die persoon die zich Therèse noemt een intrigante of gewoon een wijkagent die sociale media manipuleert. Ze wil van iedereen details weten, maar geeft geen millimeter van "haar" eigen identiteit prijs. Ze stookt, prikt,liegt en laat geen middel onbenut om te slijmen bij de blogger en verdeeldheid onder de reaguurders te zaaien.

Anoniem zei

Therèse en Willem vergeten voor het gemak even dat de wijk voor meer dan een kwart uit psychopathen bestaat, op gemeentelijk en provinciaal niveau voor de helft, en in Den Haag vind je ze zonder uitzondering.

Willem Pauwelussen zei

Overal psychopaten zien is een kenmerk van schizofrenie.
En als je het mij vraagt moet je ieder vrij laten in zijn/haar manier van reageren tenzij de grenzen van de betamelijkheid (whatever that may be) worden overschreden, maar daar hoeven we niet benauwd voor te zijn want dan heeft Johan al wel ingegrepen.

Anoniem zei

Tot niet zo lang geleden hadden ze in de DDR voor dergelijk ingrijpen en sturen van de publieke opinie de Stasi, en in Roemenië de Securitate.

Willem Pauwelussen zei

Sturen van de publieke opinie is heel wat anders dan tegenhouden van opgefokte scheldpartijen, gevuld met vulgariteiten.

Anoniem zei

Fijn Willem dat jij je ziel en grondwettelijk basisrecht op vrije meningsuiting verkoopt aan een portemonnaie-gestuurde en met (g)advertorials en (g)advertenties besmeurde journalistieke benadering.

Anoniem zei


nee, het is in dit geval niet, wie zwijgt stemt toe maar 19.41 uur...daaag.

Therèse

Anoniem zei

@Ano 16:15 uur, dat jij het waagt je anonieme achterbakse ziel te verkopen door te reageren op een site die bij jou een gevoel van gatver oproept.Dat je zo reageert op een portemonnee gestuurde site doet denken aan dat je je ongewenste dochter mishandeld en daarna misbruikt. Walgelijk.

Anoniem zei

Kan iemand even zorgen dat Therèse haar medicijnen op tijd krijgt ? :-) :-)

Willem Pauwelussen zei

Ik sta er echt van te kijken dat er iemand bestaat die het publiceren van opgefokte scheldpartijen, gevuld met vulgariteiten tot vrije meningsuiting bestempelt.
Dat had ik niet verwacht.

Anoniem zei

Anon 17.18 snapt het exact. Iedereen die deelneemt aan dit forum wordt misbruikt voor een commerciëel doel. Hoe hoger de emoties oplopen, hoe meer lezers en reaguurders dit aantrekt, hoe meer er geadverteerd wordt, hoe beter de blogkassa rinkelt. Zodra iemand een adverteerder tegen de haren instrijkt, wordt de vrije meningsuiting gecensureerd. Leuk of niet, zo werkt het hier. Hoezo mind control ?

Willem Pauwelussen zei

A. Ik zou wel eens een voorbeeld willen zien van censuur door de blogger in geval een adverteerder tegen de haren wordt ingestreken.
B. De blogger brengt zaken naar voren die nogal eens emotionele reacties oproepen. Dat lijkt me een goede zaak, aangezien de boel dan kan worden uitgediscussieerd en er een mogelijkheid bestaat dat het gezonde verstand het van de emoties wint.
C. Ik ken een bedrijf dat hier adverteert en ik heb niet de indruk dat die dat doet omdat hier zo lekker emotioneel wordt gedaan.
D. Het lijkt me nog steeds een goede zaak dat de blogger een grens trekt waar het extreme vulgariteiten e.d. betreft. Elke redactie van elk nieuwsmedium legt zo'n grens. Als je nagaat dat de blogger zelfs beweringen doorlaat dat het allemaal Antillianen zijn die de rotzooi in de wijk trappen, dan vind ik persoonlijk dat de blogger nog behoorlijk ver gaat wat dat betreft.
E. Gezien het tempo waarmee hier dagelijks stukjes op de site worden gezet, besteedt de blogger hier heel wat uurtjes aan. Dat is arbeid. Dan lijkt het me redelijk dat daar een soort vergoeding tegenover staat, net zoals de medewerkers van krantjes als Spits en Metro, maar ook de Gezinsbode, Groot Groningen en de Regiokrant Groningen zich ook laten betalen uit de opbrengsten van de advertenties.

Willem Pauwelussen zei

Sorry, ik had de betreffende reactie erbij moeten pakken, dan had ik gezien dat er niet beweerd werd dat het allemaal Antillianen zijn die de rotzooi in de wijk trappen, maar dat de bewering werd gedaan mbt de Claremaheerd, met een verwijzing naar de sporthal.
Dit was onzorgvuldig van me.