maandag 7 juli 2014

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (6)

Tel uit je winst, er ligt weer wat bruikbaars bij de vuilniscontainers in de Wibenaheerd. Foto's zijn afgelopen zaterdagavond gemaakt. Wilt u een maxi-cosy? Die ligt op bovenstaande foto helemaal rechts achter het stuk karton tegen de container aan. Een mooie antieke koekjestrommel? Zie voor de poster rechts op dezelfde foto.
Een half meter naar links ligt een schemerlamp, compleet met snoer en stekker. Een gratis wieldop voor de auto? Zie tussen de koekjesdoos en schemerlamp in. Is het lastig om gewenste artikelen mee te nemen? Kijk, wat vriendelijk, er is keurig een winkelkar neergezet. Zoekt u maar uit en neemt u maar mee, gratis vervoer voor uw spulletjes. De linker foto is van de achterkant genomen, vanuit bovenstaande afbeelding uit gezien.


Zie ook de rechter foto, gemaakt op de grens tussen de Froukema- en Wibenaheerd in. Wie wil graag een bureaustoel? Wat een mooie planken van wat ooit een kast was. Leuk voor aan een muur van een schuur of voor op zolder, een paar haken eronder en je kunt er mooi van alles op zetten.
De bovenste, linker en onderste foto zijn van een en dezelfde plek genomen, zodat de gratis aangeboden spullen van verschillende kanten zijn te bewonderen. Wie wil een paraplu? Een spijkerbroek?

Wat nou weer niet zo handig is, wie bedenkt het om een nummerbord bij het Sociale Vuilnis te kwakken? Zie afbeelding beneden. Je moet natuurlijk geen sporen achterlaten, al te sociaal zijn schiet ook weer z'n doel voorbij. De gulle 'gever' is op zo'n manier toch gemakkelijk te achterhalen.


3 opmerkingen:

Beer zei

Ik vind dit wel heel asociaal hoor. Als ik het moet begrijpen dan zijn dit de mensen die tot afgelopen jaar 4x het grof vuil belden en dan keurig 's morgens om half 8 hun vuilnis bij de weg zetten. Nou nee, niet geloofwaardig. Die kleren kunnen gewoon op bepaalde dagen aan de weg gezet worden, papier kan in de papierbak, restafval in je container (zoals die paraplu en de plastic zakken) en zo'n bureaustoel zet je in je schuur totdat je óf een keer naar de vuilstort rijdt, óf hij kan op marktplaats, óf je regelt samen met buren dat het vuil wordt gehaald of dat iemand het brengt. Dan nodig je die buurman als dank uit om te komen koffie drinken of een biertje en hop....weer wat meer verbroedering.
Dit is gewoon asociaal tokkie-gedrag.

Anoniem zei

Tsja, Wibenaheerd he... waarschijnlijk is het van iemand die gaat verhuizen. Zie je wel vaker. Valt nog mee dat ze het netjes bij de containers hebben gezet, normaal ligt die rotzooi in de portieken...

Anoniem zei


ben benieuwd of er aan hand van het kenteken een verantwoordelijke voor deze puinzooi gevonden is...

gr, Therèse