maandag 7 juli 2014

PLEIN OOST HOORT OOK BIJ DE GROENE WIJK BEIJUM

Het lijkt niet eens zo lelijk, het ziet er wel speels uit. Daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Zie foto. De ene mens is nou eenmaal netter, strakker en opgeruimder in de leer dan de andere. Je hebt rekkelijken en preciezen. Plein Oost ziet er deze dagen relatief groen uit. Is het onkruid, of aangename decoratie in het straatbeeld?
Alleen maar stenen is ook maar koud, kil en levenloos. De natuur doet zich gelden, en doet dat ook op Plein Oost. Distels, grassprieten en ander groen tracht zich vanuit de Beijumer klei een weg omhoog te vinden. Dwars door de stenen heen wil niet, dan moet het maar via de vrije millimeters tussen de stenen door. Vergelijk het met het maai-beleid van de gemeente, omdat niet alles wordt gemaaid zien hele stukken groen in de wijk er ongecultiveerd en natuurlijk uit. Tot nu toe zijn er geen oranje mannetjes ingezet om dit 'onkruid' op Plein Oost te verwijderen. Zou dit ook verruiging heten? Verruiging is een ander woord voor bezuinigingen op groenonderhoud in de gemeente Groningen.
Om het extra speels te maken, er ligt een groene leeggelopen ballon tussen het natuurlijke groen. Zoekt u maar...

5 opmerkingen:

Klaas Vaak zei

Het is ook geen wonder dat Beijum uitgeroepen word als de groenste wijk, overal staat gras of ligt gras.

Anoniem zei


van onder af naar boven geteld ligt op de 24ste rij de groene ballon...

gr, Therèse

Anoniem zei

Blijkbaar moet Beijum 1 groot grasveld gaan worden.

An zei

jeetje Therèse, jij bent een goede voor een puzzel!!! Zoek de groene ballon....hoe zag je het? 't nou niet een foto waar je eens langdurig alle details op zou bekijken, dacht ik. Jij dus wel.

Anoniem zei


haha An,

soms heb ik zoiets van...ík ben de baas, of tenminste iets van dien aard ;-).

gr, Therèse