dinsdag 8 juli 2014

DE REPARATIE BIJ DE BUSSLUIS IN BEIJUM


Met dank aan de reacties en mensen die mailden weet de blogger, en andere Beijumers, dat de twee bussluizen bij Winkelcentrum Beijum worden aangepakt. Zie het eerste bericht van vandaag.
Er zijn twee 'sluizen' waar bussen en ambulances wel en gewone auto's niet over heen kunnen rijden, een tussen de schoenmaker en de Toko in, en een tussen de tandarts en de Blokker in. Wat de blogger van de huidige werkzaamheden begrijpt is dat de bielzen waar de bussen over heen rijden aan het verzakken. waren, ze worden deze dagen verhoogd.

De bussluis is al jarenlang een doorn in het oog van midden-standers. De mensen die het in de jaren tachtig bedachten hadden een autoluwe wijk Beijum voor ogen. Het idee is meer dan achterhaald, door de blokkades moeten automobilisten soms een eind omrijden om bij het winkelcentrum te kunnen komen. Extra uitlaatgassen...Er is totaal niks autoluw aan de wijkring door Beijum, vooral op zaterdagmiddag niet. Een paar jaar geleden luchtten twee middenstanders hun hart wat betreft de autoblokkade vlak bij hun zaak, zie deze video. Er staat bij:
In de beginjaren van de wijk Beijum werd er een bussluis aangelegd. De groenste wijk van de stad moest autoluw zijn en er moest zo weinig mogelijk milieuvervuiling komen. Echter, dit idee is achterhaald. De middenstanders van Winkelcentrum Beijum klagen steen en been en de parkeerplaats loopt op een drukke zaterdag helemaal vast. Bekijk deze impressie. 

Geen opmerkingen: